My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ζητείται παράταση για τους χάρτες

Υπάρχει ανάγκη για παράταση της υποβολής των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, τονίζει  ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο.

Η εν λόγω προθεσμία λήγει στις 3ο Μαίου αλλά ο κ. Γεωργαντάς διαπιστώνει ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι συνειδητοποιούν τώρα την ανάγκη υποβολής αντιρρήσεων, καθώς συνήθως ενημερώνονται όταν επιχειρούν να υποβάλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ως εκ τούτου ζητά να δοθεί μια τελευταία τρίμηνη παράταση.

Η επιστολή του βουλευτή Κιλκίς:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στις 30 Μαΐου 2018 λήγει η ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες για 13 περιοχές της χώρας μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το Κιλκίς. Διαπιστώνω καθημερινά ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι συνειδητοποιούν τώρα την ανάγκη υποβολής αντιρρήσεων στις περιοχές που αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες, καθώς συνήθως ενημερώνονται όταν επιχειρούν να υποβάλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Είναι όμως γεγονός ότι η διαδικασία εξεύρεσης νομικού συμπαραστάτη και των αναγκαίων στοιχείων για την υποβολή των αντιρρήσεων απαιτεί σημαντικό χρόνο ενώ ταυτόχρονα οι δικαιούχοι απασχολούνται έντονα αυτή την περίοδο και στις αγροτικές τους εργασίες.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η προθεσμία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ τελειώνει στις 15 Ιουνίου και με δεδομένη την ανάγκη να τύχουν ενημέρωση και οι κάτοικοι του εξωτερικού οι οποίοι θα επισκεφθούν τη χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εύλογο και δίκαιο να δοθεί μία τελευταία τρίμηνη παράταση.

Η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι πρωτόγνωρη για τους ιδιοκτήτες και θα πρέπει σε όλους και ειδικά στους αγρότες μας να δοθεί επαρκής χρόνος για την άσκηση των δικαιωμάτων τους.»

Σχολιάστε