My Twitter Feed

25 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ρομπότ – αγρότης made in Kilkis! -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

ΓΑΣΚ: Πήρε το ντέρμπι στη Κατερίνη -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

Αποχή ΠΑΜΕ από εκλογές καθηγητών -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Πέντε τα νέα κρούσματα του ιού -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά ΜΕΘ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Ζητά εκκένωση του ΚΦ Ν. Καβάλας

Την εκκένωση του Κέντρου Φιλοξενίας της Ν. Καβάλας και «την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πολύμηνη παραμονή των προσφύγων και μεταναστών» στο Δήμο Παιονίας, ζητά ο δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα, ο κ. Γκουντενούδης κάνει λόγο για αύξηση στο εν λόγω Κέντρο του αριθμού των φιλοξενουμένων στα 830 άτομα, στους οποίους προστίθενται περίπου 200 άτομα τα οποία πηγαινοέρχονται εντός του camp χωρίς να διαμένουν μόνιμα εκεί και επίσης άλλα 200 άτομα τα οποία διαμένουν στον αστικό ιστό της πόλης του Πολυκάστρου, ενώ παράλληλα κινούνται στη διασυνοριακή περιοχή περί τα 1000 άτομα χωρίς σταθερή εγκατάσταση.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμεθα στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος στην περιοχή μας και θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Καθώς γνωρίζετε, στην Νέα Καβάλα του Δήμου Παιονίας, λειτουργεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, στο οποίο παρά τις διαρκείς και ρητές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών ότι θα κλείσει, αυξάνεται ο πληθυσμός του.

Ήδη με ενημέρωση μας από τις αρχές διαχείρισης του εν λόγω κέντρου, ο αριθμός των φιλοξενουμένων έχει ανέλθει στα 830 άτομα περίπου και σε αυτούς προστίθενται περίπου 200 άτομα τα οποία πηγαινοέρχονται εντός του camp χωρίς να διαμένουν μόνιμα εκεί και επίσης άλλα 200 άτομα τα οποία διαμένουν στον αστικό ιστό της πόλης του Πολυκάστρου.

Καθώς αντιλαμβάνεστε το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία αλλά και στην δημοτική αρχή, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση μας από την πολιτεία. Και το κυριότερο, στην διασυνοριακή περιοχή κινούνται περί τα 1000 άτομα χωρίς σταθερή εγκατάσταση.

Κύριε Υπουργέ,

Φοβόμαστε ότι στην προσπάθεια της πολιτείας να αποσυμφορήσει τα νησιά, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί εκ νέου μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη που βίωσε η περιοχή μας τις δραματικές ημέρες του 2016, όπου στον παράνομο καταυλισμό της Ειδομένης και των γύρω περιοχών, είχαν βρεθεί περί τους 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες (οι μετρήσεις αφορούν σε ισοδύναμο ετήσιο πληθυσμό και όχι σε συγκυριακές μετρήσεις άμεσων ροών πληθυσμού).

Ο Δήμος Παιονίας και οι δημοτικές υπηρεσίες, εξασφαλίζουν την καθαριότητα και συνεισφέρουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με την παροχή των βασικών αστικών υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο χώρος της Νέας Καβάλας βρίσκεται υπό την επίβλεψη του στρατού και της δανέζικης ΜΚΟ DRC. Το πόσιμο νερό με δεδομένες τις πεπερασμένες δυνατότητες του δικτύου μας δεν επαρκεί και ήδη παρατηρούνται προβλήματα στην υδροδότηση των γύρω οικισμών, των βιομηχανικών αλλά και των κτηνοτροφικών μονάδων. Άλλωστε σας έχουμε αναφέρει επανειλημμένως τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος με την κατασκευή δικτύου ύδρευσης.

Εκκρεμεί επίσης η εξασφάλιση των πιστώσεων για την αποπληρωμή των δαπανών για την απορρύπανση της Ειδομένης, ήδη παρήλθαν δυόμιση χρόνια.

Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας για εκκένωση του Κέντρου Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πολύμηνη παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, σύμφωνα με τις μελέτες και τις τεχνικές εκθέσεις τις οποίες σας έχουμε υποβάλει.»

Σχολιάστε