My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ζητά άμεση λήψη κι άλλων μέτρων

Την ανάγκη άμεσης λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, την οποία το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά με σφοδρότητα, επεσήμαναν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ με ερώτησή τους στη Βουλή.

Πρόκειται για τον βουλευτή ν. Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη και τους Μ. Μπαράν, Γ. Αρβανιτίδη, Ι. Αχμέτ, Χ. Καστανίδη, Χ. Κεφαλίδου, Α. Πάνα και Γ. Μουλκιώτη, τον υπεύθυνο του τομέα υγείας Α. Πουλά και τον γραμματέα της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου.

Στην ερώτηση, που απευθύνεται προς τον Υπ. Υγείας, γίνεται λόγος για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το Ε.Σ.Υ. και περιγράφεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης και της Δράμας, με την αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών covid-19 και τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Οι βουλευτές θέτουν ερωτήματα που αφορούν στα επιπρόσθετα στοχευμένα μέτρα που χρειάζεται να πάρει η κυβέρνηση, τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την ανάγκη μονιμοποίησης των επικουρικών που υπηρετούν τώρα στο ΕΣΥ, καθώς και την ανάγκη επίταξης ιδιωτικών κλινικών με σαφή κριτήρια.

Τέλος, ζητούν σαφή αιτιολόγηση της επικείμενης μετακίνησης υγειονομικού προσωπικού από το ΕΣΥ στις επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές για την κάλυψη των αναγκών τους, τη στιγμή που τα νοσοκομεία πάσχουν από σοβαρή υποστελέχωση.

Σχολιάστε