My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εύρεση εργασίας νέων με αναπηρία

HOFY_LOGO_final_gr-001Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.atomaenerga.gr αποτελεί ένα κοινωνικό δίκτυο προσανατολισμένο στη προβολή και δικτύωση νέων με αναπηρία για εύρεση εργασίας αποτελεί το σημείο αναφοράς και ανάδειξης του έργου μας. Σε αυτό κάθε επαγγελματίας, ο οποίος θα ήθελε να απασχολήσει ένα νέο, θα ενημερώνεται για το επαγγελματικό προφίλ του, θα στέλνει μια αίτηση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά και ο Οργανισμός HOFY θα φέρει σε επαφή τις δύο πλευρές.
Το έργο συνολικά:
Ο Ελληνικός Οργανισμός για Νέους HOFY παρουσιάζει τα αποτελέσματα του έργου “Μια διαφορετική προσέγγιση με ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους” στα πλαίσια του προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες”.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία εργασιακού προφίλ των νέων ΑμεΑ για την εύρεση εργασίας είτε μέσα από ειδικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαστήρια είτε μέσω υποστηριζόμενης εργασίας στην ελεύθερη αγορά, με κύριο στόχο την ενεργοποίηση των νέων και την αυτονομία με την πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία.

Για το παραπάνω σκοπό η ομάδα της HOFY επισκέφτηκε οικογένειες και νέους ΑμεΑ, ιδρύματα – φορείς καθώς και επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πόλεις και γύρω περιοχές σε Ρόδο, Σύρο, Κω, Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Άρτα, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνης και Πτολεμαΐδα.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 214 επαγγελματικά προφίλ νέων, εκ των οποίων τα 142 είναι θετικά στο να εργαστούν οι νέοι και τα 62 δημοσιεύτηκαν μέσα από το κοινωνικό δίκτυο στην ιστοσελίδα atomaenerga.gr, ανά γεωγραφική περιοχή, με σκοπό την εύρεση εργασίας στους νέους αυτούς. Σε αυτό κάθε επαγγελματίας, ο οποίος θα ήθελε να απασχολήσει ένα νέο, θα ενημερώνεται για το επαγγελματικό προφίλ του, θα στέλνει μια αίτηση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά και ο Οργανισμός HOFY θα φέρει σε επαφή τις δύο πλευρές.

Σχολιάστε