My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εύκολη ή δύσκολη η διαπαιδαγώγηση;

Από το Εκπαιδευτικό Κέντρο “Σαγματοπούλου” εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

Η Σχολή Γονέων του σχολείου μας ξεκίνησε το 2009 και απευθύνεται σε γονείς που έχουν κοινό σημείο το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους προς τα παιδιά, αλλά και τη θέληση να ενισχύσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους. Πρόκειται μια ακόμη δωρεάν παροχή του σχολείου μας προς όλους τους γονείς πελάτες μας.

Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, με τη βοήθεια επαγγελματία ψυχολόγου –ψυχοθεραπευτή, θέματα σχετικά με το μεγάλωμα χαρούμενων, ισορροπημένων, υπεύθυνων και συγκροτημένων παιδιών. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις συζητήσεις μας συντονίζει η καταξιωμένη στον χώρο της επαγγελματίας ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου, η οποία έχει κέρδισε την εκτίμηση των γονέων τους σχολείου μας πέρα από την μεταξύ μας άψογη συνεργασία.

Η Σχολή Γονέων έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά τους και να τους στηρίξει στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης.

Με ποιο τρόπο διεξάγεται;

Μέσα από μια ευχάριστη ομαδική διαδικασία, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλον και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά.

Μια σειρά θεματικών ενοτήτων όπως οι οικογενειακοί κανόνες, η οριοθέτηση , η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενθάρρυνση, η προσαρμογή, η αυτοεκτίμηση κ.α αποτελούν κέντρο των συναντήσεων και των συζητήσεων μας και μας εξοικειώνουν με τη χρήση πρακτικών τρόπων εφαρμογής της θεωρίας της ψυχολογίας στην καθημερινότητα μας.

Στην ομάδα αυτήν κάθε άτομο μπορεί να παρουσιάσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του, να ακούσει τις αντίστοιχες απόψεις και προβληματισμούς των υπόλοιπων γονέων, καθώς βέβαια και την άποψη της συντονίστριας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου.

Δίνονται σύγχρονες πληροφορίες πάνω στο εκάστοτε θέμα συνάντησης και μετά ακολουθεί συζήτηση με στόχο να βοηθήσει τον γονιό να εφαρμόσει στην καθημερινότητα του τις τεχνικές που προτάθηκαν.

Η θεματολογία προσδιορίζεται από τις ιδιαίτερες ανάγκες των γονιών της ομάδας. Οι συναντήσεις μας από πέρσι γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω του COVID 19. Ξεκινούμε και φέτος αρχές Νοεμβρίου διαδικτυακά, ευελπιστώντας πως προς την Άνοιξη θα αλλάξουν πολλά και θα καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι πίσω στον χώρο μας όλοι μαζί.

Σχολιάστε