My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

ΕΧΙΤ POLLS: Ήλθε το τέλος του δικομματισμού

Στο 20% η ΝΔ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, μεγάλος νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστιο πλήγμα δέχεται ο δικομματισμός σύμφωνα με τα exit polls που εμφανίζουν ως μεγάλο νικητή των εκλογών την Αριστερά– με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα σχήματα που τάχθηκαν εναντίον του Μνημονίου. Αν τα exit polls επιβεβαιωθούν, είναι σαφές ότι καθίσταται σχεδόν αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς αλλαγή της γραμμής της χώρας έναντι τουΜνημονίου και των δανειστών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα που έδωσε το exit poll:

Νέα Δημοκρατία: 17- 20%
ΠΑΣΟΚ: 14- 17%
ΚΚΕ: 7,5- 9,5%
ΛΑΟΣ: 2,5- 3,5
ΣΥΡΙΖΑ: 15,5- 18,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10- 12%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,5- 6,5%
Χρυσή Αυγή: 6- 8%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2,5- 3,5%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2- 2,8%

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζονται ως οι μεγάλοι νικητές. Η γραμμή «παραμένουμε στο ευρώ, διαπραγματευόμαστε το Μνημόνιο», αλλά και η σκληρή στάση έναντι των περικοπών, κέρδισε τη μεγάλη πλειοψηφία όσων εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Μεγάλα τα κέρδη και για τους ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου, που κερδίζουν την πλειονότητα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ, με όπλο τη συνθηματολογία, αν και δεν είχαν σαφείς θέσεις για σημαντικότατα ζητήματα όπως η παιδεία και η υγεία.

Στον αντίποδα (της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας) ο ΛΑΟΣ δείχνει να αγωνίζεται για την είσοδο στην Βουλή πληρώνοντας τις παλινωδίες και τις κυβιστήσεις.

Το ΚΚΕ μπαίνει σε περιδίνηση καθώς είναι η πρώτη φορά που υπολείπεται σε ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτη η παρουσία της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Μελανό σημείο η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, με μια σιωπηλή εκλογική εκστρατεία που της επέτρεψε να εμφανιστεί ως κόμμα που αμφισβητεί το σύστημα. Τέλος δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τρία κόμματα, οι Οικολόγοι Πράσινοι, παλεύουν για να μπουν στην Βουλή ενώ η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δράση του Στέφανου Μάνου φαίνεται να χάνουν τη μάχη.

Πηγή: newpost.gr

Το ανωτέρω exit poll μετέδωσαν από κοινού τα κανάλια ΝΕΤ, MEGA, ANT1 και ΑΛΦΑ. Ελαφρώς διαφορετικό exit poll μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, που είναι το εξής:

Exit poll είχαμε και απ` την Κάπα Research για το STAR και το ΒΗΜΑ, και είναι το εξής:

Σχολιάστε