My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Εφιαλτικο το σκηνικο για το 2012

Ένα εφιαλτικό σκηνικό περιμένει τους Έλληνες φορολογούμενους το 2012. Η εξοντωτική για τα νοικοκυριά αύξηση της φορολογίας, η δραματική μείωση των εισοδημάτων κι η επαπειλούμενη λήψη νέων “μέτρων”, εντείνουν στο έπακρο την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Το πρώτο σοκ θα επέλθει με την αυξημένη παρακράτηση φόρων από τον Ιανουάριο, καθότι μειώθηκε το αφορολόγητο όριο σε 5.000 ευρώ, αντί για 12.000 ευρώ που ίσχυε, και επιβαρύνει πλέον μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα άνω των 358 ευρώ! Εξ` άλλου, από τις μηνιαίες αποδοχές του 2012 θα παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. 

Επίσης θα έχουμε:

– Δραματική μείωση των φοροαπαλλαγών, καθώς όλες θα εκπίπτουν μόνο από το φόρο και κατά 10% αντί για 20% που ίσχυε.

– Νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.

– Αύξηση των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης, που θα αναγκάσει σε πληρωμές αυξημένων φόρων ακόμη και συνταξιούχους αγρότες που λαμβάνουν τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ.

– Αυξημένο τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. που για το 2011 ήταν 300 ευρώ, αλλά για το 2012 αυξάνεται σε 500 ευρώ για τους επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητα σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων και σε 400 ευρώ σε μικρότερες πόλεις και χωριά.

– Τις πληρωμές φόρων επί των ακινήτων.

– Το έκτακτο τέλος μέσω ΔΕΗ για το 2011 και των επόμενων ετών. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί με τα λάθη και μετά θα γίνει συμψηφισμός, ενώ το ειδικό τέλος του 2012 θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, από τους λογαριασμούς του Απριλίου και μετά.

Οι φόροι στα ακίνητα θα διογκωθούν ακόμη περισσότερο με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον Ιούλιο, καθώς το μνημόνιο προβλέπει ότι θα εξομοιωθούν με τις αγοραίες τιμές, οι οποίες  είναι υψηλότερες των αντικειμενικών. Από τον Οκτώβριο εξάλλου θα γίνει και η εξομοίωση της φορολογίας πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Για τα εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα, θα επιβληθούν ατομικές και κλαδικές συμβάσεις που μειώνουν τις αποδοχές, επιβάλλουν τετραήμερη απασχόληση κλπ. Επίσης η ανεργία, που έχει αυξηθεί την τελευταία διετία κατά 350.000 άτομα, θα σημειώσει και νέα άνοδο το 2012 και θα φτάσει στο 19% το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όσο γιατον δημόσιο τομέα, εκεί οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 35% σε σύγκριση με το ύψος των αποδοχών στις 31-12-2009.

Κάντε κλικ στο τραγούδι: Απλή αριθμητική

Σχόλια
One Response to “Εφιαλτικο το σκηνικο για το 2012”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Οσο περισσότερα μέτρα θα λαμβάνουν τόσο μεγαλύτερη ύφεση θα δημιουργούν στην αγορά και επομένως λιγότερα έσοδα (μείωση εσόδων απο τον ΦΠΑ, και απο πολλούς άλλους έμμεσους φόρους) για το κράτος, τουλάχιστο μεσοπρόθεσμα, αφού θα μειωθεί δραστικά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αυτό είναι που οι οικονομικοί φωστήρες δεν καταλαβαίνουν ή εθελοτυφλούν ως προς αυτό. Στο τέλος θα πετύχουν δύο τραγικά αποτελέσματα. Το πρώτο η εξαθλίωση και το δεύτερο η αποτυχία των εισπρακτικών μέτρων. Φυσικά αυτός ο φαύλος κύκλος, φόροι-ύφεση και τούμπαλιν είναι ό,τι χειρότερο. Γι’ αυτό λέμε πως οι οικονομικοί επιτελείς είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, διότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να πατάξουν την ρίζα του κακού, που είναι η φοροαποφυγή, η φοροδιαφυγή και οι σπατάλες του ίδιου του κράτους. Νομίζουν πως ακολουθώντας την “εύκολη λύση” της αύξησης των φόρων και των περικοπών σε “εύκολους στόχους” της χαμηλής και μεσαίας τάξης θα γλυτώσουν απο τον κόπο να πιάσουν αυτούς που έχουν και κατέχουν τις περισσότερες φορές παρανόμως. Ομως όλα αυτά είναι πολύ γνωστά στους σώφρονες πολίτες και λέγοντάς τα σ’ αυτούς, απλώς κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας. Ομως το προφανές δεν είναι και στους υπόλοιπους αντιληπτό ή και αυτονόητο. Και κυρίως σ’ αυτούς απευθύνομαι…στους έχοντες, αλλά και μή έχοντες εξουσίαν.

Σχολιάστε