My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Εφιαλτικες οι διαστασεις της ανεργιας στο νομό

“Η πραγματική ανεργία στο νομό μας, ξεπερνά το 35% και ίσως να αγγίζει το 40%. Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε μακριά απ` το να καταντήσουμε οι μισοί Κιλκισιώτες, στην ουσία άνεργοι”. Την εφιαλτική αυτή διαπίστωση – πρόβλεψη έκανε στο kilkis24, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Γιώργος Ιωαννίδης.

Ο πρόσφατα επανεκλεγείς πρόεδρος του ΕΚΚ, τονίζει ότι στην επίσημα καταγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ ανεργία του νομού, θα πρέπει να προστεθούν και:

– όλοι όσοι υποαπασχολούνται λόγο του ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζονται θέλει ν` αποφύγει να καταβάλει αποζημιώσεις απόλυσης

– οι επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάζονται λόγω κρίσης να κλείσουν τα καταστήματά τους και δεν μπορούν να καταγραφούν ως άνεργοι

– οι αγρότες που λαμβάνουν κάποιες πενιχρές επιδοτήσεις, που δεν τους αρκούν για να ζήσουν.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ιωαννίδης οι απολύσεις εργαζομένων είναι πια καθημερινό φαινόμενο στο νομό μας. “Όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΑΛΟΥΜΥΛ και η KLEEMANN απολύουν προσωπικό, φανταστείτε τι γίνεται με τις μικρότερες”, λέει.

Όπως μας γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΚΚ, προτίθεται να στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προκειμένου να γνωστοποιήσει την διαμαρτυρία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για το γεγονός ότι στη Περιφέρειά μας καθυστερεί χαρακτηριστικά η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων μέσω των 5μηνων συμβάσεων με δήμους. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, οι προβληματικές περιοχές όπως ο νομός κι η Περιφέρειά μας θα `πρεπε να προηγηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος, σ΄ σύμφωνα με τις  δεσμεύσεις του Υπουργείου Απασχόλησης.

Σχολιάστε