My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Ευχαριστώ” από ΕΕΣ Κιλκίς για προσφορές

    DSC_8770Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την ίδρυση του πριν από 137 χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένει διαχρονικά αφοσιωμένος στην ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας με κινητήριο δύναμη τους Εθελοντές του. Η εθελοντική αλληλέγγυα προσφορά βρίσκεται στο θεμέλιο της δράσης του κινήματος και ήταν ανέκαθεν η βάση της ύπαρξης και της δραστηριότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι Εθελοντές προσφέρουν τον χρόνο, την ενέργεια, τις γνώσεις και πάνω από όλα την αγάπη τους προς τους πάσχοντες συνανθρώπους, κάνοντας καθημερινά πράξη τα ιδεώδη του Ερυθροσταυρισμού. Η άρτια εκπαίδευση, η εξειδίκευση, η ανάληψη πρωτοβουλίας, η αμερόληπτη κατανόηση και η ανιδιοτέλεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το προφίλ του σύγχρονου εθελοντή.

    Αλλά ο Ε.Ε.Σ. τίποτα δε θα μπορούσε να επιτύχει αν πλάι στους εθελοντές δε βρίσκονταν οι ανώνυμοι κι επώνυμοι συμπολίτες μας που ηθικά αλλά κυρίως υλικά, συνδράμουν με κάθε τρόπο στο δύσκολο έργο που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε στην εποχή μας. Έτσι όταν αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια βραδιά αγάπης κι αλληλεγγύης για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, η προσφορά των συμπολιτών μας ξεπέρασε όλες μας τις προσδοκίες. Όλους τους ευχαριστούμε αλλά νιώθουμε επιτακτικά την ανάγκη ν’ απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ:

  • ees-kilkisΣτο Νίκο Τερζενίδη για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας  του “Θεάτρου” και του προσωπικού του για την διοργάνωση του χορού.
  • Στον μουσικό και τραγουδιστή Φώτη Ζάικο με τους συνεργάτες του:Νίκο Ζάικο, Βαγγέλη Μούσμουλα, Κώστα Τσουρέκα, Χρήστο Σαββίδη, Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, Μανώλη Στεφανίδη, Κώστα Παπαδόπουλο, Χρήστο Μιχαηλίδη, Χρήστο Μαυρόπουλο, Γιώργο Κετικίδη, Βαγγέλη Βαλσαμίδη, Γρηγόρη Αμοιρίδη, Γιάννη Σταυρούλη, Θόδωρο Γιαννακό, Γιάννη Γαβριηλίδη, Τάκη Καρασαβίδη, Νίκο Τσαμπαζάκη, Μπάμπη Κιτσονίδη.
  • Στους οινοποιούς : Μιχάλη Καζατζή, Χρήστο Αϊδαρίνη, Περικλή & Στέργιο Τάτση, Γιώργο Καρατζιά.
  • Στους τυροκόμους Γιώργο Λύκα και αδελφούς Αλπανίδη.
  • Στο λογιστή Πέτρο Παπαϊορδάνου.
  • Στα αρτοποιεία “Μαρίνα”, ”Μύλος” και “Γιώργος” για την προσφορά εδεσμάτων.
  • Στα άοκνα μέλη και στους φίλους μας για την προσωπική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

     Σε μιά εποχή που η αδιαφορία και η προσωπική ικανοποίηση είναι εξίσου συχνά και διαδεδομένα όσο οι φυσικές ή άλλες καταστροφές, όλοι μαζί  αποτελούμε μιά εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν τους συνανθρώπους μας. Με την πεποίθηση και με συνείδηση ότι η δράση μας είναι αποστολή και λειτούργημα, θα τα καταφέρουμε, γιατί προσφέρουμε κάτι μεγαλύτερο την ελπίδα ότι μπορούμε να ανακουφίσουμε τα δεινά του κόσμου με έμπρακτη συλλογική ανιδιοτέλεια.

H εθελοντική προσφορά είναι έμφυτη αξία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και ο ρόλος του Εθελοντή είναι ριζωμένος στη συνείδηση των ανθρώπων που γνωρίζουν, ότι το πραγματικό κίνητρο βρίσκεται στο αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Όλοι εμείς οι Ερυθροσταυρίτες, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα είμαστε πάντοτε παρόντες, όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Σχολιάστε