My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ευτυχώς είμαστε χαμηλά!

Καθώς συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο νομός Κιλκίς συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που καταγράφεται μικρός αριθμός κρουσμάτων, αφού ως τώρα επιβεβαιώθηκαν μόνο δύο.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι νομοί Σερρών, Πιερίας, Λάρισας, Εβρου, Ηρακλείου, Μεσσηνίας, Ιωαννίνων, Λέσβου και Εύβοιας, ενώ σε άλλες 12 περιφερειακές ενότητες έχει καταγραφεί -μέχρι και προχθές- από ένα κρούσμα.

Συνολικά, η χώρα μετρά 821 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 34 περιφερειακές ενότητες στις οποίες έχει αφήσει, λιγότερο ή περισσότερο έντονο, το αποτύπωμά του ο νέος κορωνοϊός SARS-COV-2. Μάλιστα, σε Κοζάνη και Ξάνθ, έχουν μπει χωριά σε απόλυτη καραντίνα.

Η χώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, εξακολουθεί να μην έχει ανεξέλεγκτη εκθετική αύξηση και να είναι εντός της προβλεπόμενης πορείας όπως την μελετούν οι ειδικοί μέσα από τα μαθηματικά μοντέλα.

Η τρέχουσα εβδομάδα, όπως και η επόμενη, είναι εξαιρετικά κρίσιμες, κατά τους ειδικούς προκειμένου να δοθεί η εικόνα εάν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα (κλείσιμο των σχολείων και επιχειρήσεων) απέδωσαν.

Το επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται πλέον στην Αθήνα, παρότι το πρώτο μεγάλο κύμα των ασθενών και των κρουσμάτων είχε εμφανιστεί στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Ζάκυνθο όταν επέστρεψαν 53 κάτοικοι αυτών των περιοχών από τους Αγίους Τόπους και διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μάλιστα από αυτούς τους εκδρομείς καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα, αφορούσε έναν 64χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό ο οποίος κατέληξε έπειτα από νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Στη Θεσσαλονίκη όπου ανιχνεύτηκε η πρώτη ασθενής και περίπου άλλα 10 κρούσματα επαφές της, κατά την πρώτη εβδομάδα της πανδημίας στη χώρα, υπάρχει πλέον μια μικρή εστία, που όμως δεν σχετίζεται με το πρώτο περιστατικό. Συνολικά αναφέρονται 31 κρούσματα.

Σχολιάστε