My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για υλοτομία και σε Κιλκίς

Το θέμα της λαθραίας υλοτομίας έθεσαν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών για την αύξηση  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά και στο Κιλκίς.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική αύξηση της λαθραίας υλοτόμησης, που σε μεγάλο βαθμό γίνεται με σκοπό την εμπορία, αλλά και την κάλυψη αναγκών, λόγω της απρόσιτης πλέον τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Πρόσφατα μάλιστα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω λαθρο-υλοτόμοι, ενώ σχετικές καταγγελίες περί λαθραίας υλοτόμησης έρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας (Λήμνος, Κέρκυρα, Δράμα, Κιλκίς, Σέρρες κ.α.). Ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές, (Ραμσάρ και Νατούρα), όπως είναι το δάσος της Στροφυλιάς και το δάσος των Καλαβρύτων, σημειώθηκαν ανάλογα κρούσματα.

Με δεδομένα όλα αυτά τα στοιχεία, ρωτιούνται οι υπουργοί ποια άμεσα μέτρα έχουν λάβει και λαμβάνουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα λαθραίας εκμετάλλευσης και υποβάθμισης των δασών και τι μέτρα σχεδιάζονται για την σωστή και αποτελεσματική προστασία, ανάπτυξη και διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας.

Πηγή: agrotypos.gr

Σχολιάστε