My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για πρόσθετη διδασκαλία

sxoleio-500x332Την υλοποίηση του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ μ` ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Η ερώτηση:

Βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον της σχολικής χρονιάς και, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τα προβλήματα που βιώνουν στα σχολεία οι μαθητές που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες συνεχώς οξύνονται. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η μη διδασκαλία ακόμα και σήμερα πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων σε πολλά από αυτά, η κατάργηση και συγχώνευση σχολείων και τμημάτων, ιδιαίτερα στα τμήματα κατεύθυνσης των Λυκείων, με την αύξηση του αριθμού ανά τμήμα, δυναμιτίζει τη μαθησιακή διαδικασία.

Στο ζοφερό αυτό τοπίο, που έχει διαμορφωθεί από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μέτρο ενίσχυσης των μαθητών.

Όμως, ενώ η εγκύκλιος 180661/Γ7/26-11-2013 προβλέπει την έναρξη λειτουργίας της ΠΔΣ από την 28 Νοεμβρίου 2013, δεν έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο από το Υπουργείο για την υλοποίηση της. Ταυτόχρονα η εγκύκλιος 172435/Γ7/13-11-2013 προβλέπει ότι στην ΠΔΣ θα απασχοληθεί μόνιμο προσωπικό ή αναπληρωτές για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Την ίδια στιγμή ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών βασικών ειδικοτήτων στα σχολεία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ουσιαστικά η προδιαγεγραμμένη πορεία που ακολουθεί το Υπουργείο ακυρώνει στην πράξη την υλοποίηση του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε:

  • να ξεκινήσει άμεσα  η διαδικασία υλοποίησης της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης
  • να προσληφθούν οι καθηγητές που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώσουν τη Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και να δοθεί, έτσι, η δυνατότητα στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο;”
Σχολιάστε