My Twitter Feed

1 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Αρνούνται συνεδρίαση για σχολεία -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Δίκαιος ο αγώνας των μαθητών» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

Στις σημαντικές πόλεις το Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Φεύγει από Πολύκαστρο η 33η ΤΑΞ; -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Οι εκλογές στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Και 5 κρούσματα ιού Δ. Νείλου -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Ερώτηση ΚΚΕ για Νοσοκομείο Κιλκίς

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς κατέθεσαν οι  βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, επισημαίνοντας τα εξής:

nosokomeio-kilkis-002«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Τα προβλήματα του Νοσοκομείου πηγάζουν από την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας. Πολιτική που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, απαξιώνοντας τη Δημόσια Υγεία, ενισχύοντας την κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι ίδιοι οι γιατροί του Νοσοκομείου, σε συνέντευξη τύπου, ο προϋπολογισμός τους Νοσοκομείου το 2010, ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ, το 2011 έπεσε στα 7 εκατομμύρια ευρώ, για το 2013 δόθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 συρρικνώθηκε στα 3.286.11 ευρώ. Την ίδια ώρα η πληρότητα των κλινών, καθώς και οι ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αυξάνονται διαρκώς.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες, ακόμα και με τον ισχύοντα ελλιπή οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου, που προβλέπει 86 οργανικές θέσεις, σήμερα στο Νοσοκομείο υπηρετούν 42 γιατροί, είναι δηλαδή οι μισοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν οι αναλογίες μεταξύ ασθενών και προσωπικού, τα ωράρια να είναι εξαντλητικά για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ίδιων των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο.

Έτσι το Νοσοκομείο λειτουργεί μόνο χάρη στο υψηλό αίσθημα ευθύνης των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτό γενικότερα. Διότι οι γιατροί ενώ υποχρεώνονται να κάνουν τουλάχιστον 10 εφημερίες ανά μήνα, λόγω της υποστελέχωσης και της καθημερινής εφημερίας όλων σχεδόν των κλινικών του, ενώ δεν μπορούν να απεργήσουν ή να αρνηθούν εφημερία αφού θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών, όπως τους προειδοποίησε η εισαγγελική αρχή, δεν αμείβονται παρά για το 1/3 της εργασίας τους κι αυτή η αμοιβή καθυστερεί πολλούς μήνες!

Προβλήματα όμως εντοπίζονται και στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, με τα μηχανήματα να μένουν ασυντήρητα, ακόμα και εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα εξετάσεις των ασθενών να καθυστερούν πάρα πολύ ή ακόμη και να μην γίνονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ακτινολογικού Τμήματος στο οποίο το μηχάνημα του υπέρηχου δεν λειτουργεί επειδή δεν χρηματοδοτήθηκε η επισκευή του. Αντίστοιχα εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου, δεν προχωρά η αντικατάσταση των κεφαλών των διακοιλιακών υπερήχων στην Μαιευτική Κλινική.

Η έλλειψη χειριστών, στην περίπτωση του Αξονικού Τομογράφου, μηχανήματος εξαιρετικά αναγκαίου για τη λειτουργία πολλών κλινικών, έχει ως αποτέλεσμα οι εξετάσεις να γίνονται μόνο το πρωί, ενώ σύντομα αναμένεται να βγει εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της αναγκαστικής αδειοδότησης των εργαζομένων σε αυτό, λόγω συσσωρευμένων ρεπό.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

  • Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.
  • Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συντήρηση των υφιστάμενων ιατρικών μηχανημάτων και την προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες και να παρέχονται σε όλους τους ασθενείς απολύτως δωρεάν όλες οι υπηρεσίες, φάρμακα, υγειονομικό και άλλο υλικό ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.»
Σχολιάστε