My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ερώτηση για τη βία κατά των γυναικών

Ερώτηση για την επέκταση του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου και την υπογραφή 41 βουλευτών/τριών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας σχετικά με την ανάγκη επέκτασης συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, κατατέθηκε εν όψει και  του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος, το οποίο παρατείνει την βιωσιμότητα και την λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δομών ως το 2023.

Στην ερώτηση επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δικτύου, αλλά και δημιουργίας νέων Δομών και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν, ώστε το Δίκτυο να μπορεί να εξυπηρετεί γυναίκες σε ένα μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος.

Επισημαίνεται ακόμη ότι κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού υπήρξε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, τόσο σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, όπως προκύπτει από επίσημα  στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΓΓΟΠΙΦ. Το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη επέκτασης του Δικτύου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν  αποτελεσματικότερα τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Τα ερωτήματα προς τον Υπουργό, εκτός από την ανάγκη γεωγραφικής διεύρυνσης του Δικτύου, αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των  δράσεών του, καθώς και την ανάγκη συνεργειών και συμπράξεων με άλλα προγράμματα και χρηματοδοτικές πηγές. Επιπλέον  ερωτάται ο Υπουργός για την πρόθεσή του να εγκρίνει ή όχι αιτήματα Δήμων που έχουν κατατεθεί ή που θα κατατεθούν, για νέες δομές ανά την επικράτεια.

Σχολιάστε