My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ερωτήσεις αναμένουν απαντήσεις

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ μ` επικεφαλής τον Δημ. Αγαθόπουλο, υπέβαλε επερωτήσεις για τις οποίες -όπως σημειώνει- περιμένει να δοθούν οι σχετικές απαντήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη έχει ως εξής:

1) Από σχετική έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Κιλκίς δεν ασχολήθηκε και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να χρηματοδοτηθεί για χορήγηση σχολικών γευμάτων στην Α’ Εκπαίδευση.
Ερωτάται ο Δήμαρχος τι μέλει γενέσθαι. Μέχρι την προηγούμενη σχολική περίοδο όσοι Δήμοι ή σχολικές μονάδες (ανά την επικράτεια) ζήτησαν σχολικά γεύματα επιχορηγήθηκαν.

2) Για την επέκταση της πόλης του Κιλκίς στο ΠΕ 10 απαιτείται να αρθεί η εκκρεμότητα με την λειτουργία των παλαιών κοιμητηρίων. Η μελέτη που έχει συνταχθεί και ψηφιστεί από παλαιότερες Δημοτικές Αρχές, βάσει της οποίας διευθετούνται καίριες παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, από την παλαιά VI Μεραρχία μέχρι το στρατόπεδο Καμπάνη, δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να εκλείψει η παραπάνω εκκρεμότητα.
Ερωτάται ο Δήμαρχος ποιες είναι οι προθέσεις του Δήμου για το επόμενο διάστημα.

3) Ο Δήμος Κιλκίς χρηματοδότησε την επισκευή των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου με το ποσό των 128.000 ευρώ. Για την εκτέλεση του έργου απαιτείται η επίβλεψη του έργου να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες κάποιου δημόσιου φορέα. Λόγω του ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κιλκίς αδυνατούν, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με έγγραφό της στις 10-06-19 ζήτησε την συνδρομή του Δήμου με τις τεχνικές του υπηρεσίες. Ο Δήμος Κιλκίς αρνήθηκε όταν σε παλαιότερο αίτημα του Επιμελητηρίου παρέσχε αυτήν την δυνατότητα.
Εκτιμούμε ότι για τις ανάγκες του Νοσοκομείου η συνδρομή πρέπει να είναι πολλαπλάσια.
Ερωτάται ο Δήμαρχος τι προτίθεται να κάνει.

4) Όσο αφορά την ΔΕΥΑ Κιλκίς η Δημ. Σύμβουλος Αναστασιάδου Λένα έθεσε τα εξής ερωτήματα:
α) Ποια νομιμότητα μπορεί να έχει διακήρυξη που τρέχει τώρα για έργα που αφορούν τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ, όταν συντάκτης και ελεγκτής είναι το ίδιο πρόσωπο, δηλ, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού και όχι και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, τον οποίο διαθέτει η υπηρεσία.
β) Τι απέγιναν τα 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το αρσενικό σε πολλές περιοχές της Δημ. Ενότητας Κρουσσίων;
γ) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο Μελέτη- Κατασκευή που αφορά το διυλιστήριο του Κιλκίς, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1 από πέρσι και έχει προηγηθεί χρονικά του έργου στο πρώτο ερώτημα για την ΔΕΥΑ.
δ) Γιατί απεντάχθη το έργο ανακατασκευής του κεντρικού αγωγού αντλιοστάσιο Σεβαστού – Κιλκίς από την Περιφέρεια;
ε) Για τα ζητήματα που αφορούν την ΔΕΥΑ η παράταξη αποφάσισε να θέσει αίτημα ενημέρωσης και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ και από τον Γενικό Διευθυντή.

Για κάθε εξέλιξη θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
“ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη

Σχολιάστε