My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Εργατικές χωρίς δρόμο εισόδου

Το θέμα την απουσίας ασφαλούς δρόμου εισόδου και εξόδου από και προς το Γ’ Συγκρότημα Εργατικών Κατοικιών στην πόλη του Κιλκίς, θέτουν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.

ergatikes-katoikies-kilkisΗ ερώτηση:

“Οι κάτοικοι του Γ’ Συγκροτήματος Εργατικών Κατοικιών στην πόλη του Κιλκίς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την απουσία ασφαλούς δρόμου για την είσοδο και έξοδο από και προς τον οικισμό τους.

Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε και θανατηφόρο δυστύχημα κατά την προσπάθεια κατοίκου του οικισμού να βγει με το όχημά του προς τον κεντρικό δρόμο. Στα 12 χρόνια ύπαρξης του οικισμού αυτό είναι το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα.

Στον οικισμό κατοικούν περίπου 80 οικογένειες, γύρω στα 250 άτομα, όπου τα 50 σχεδόν είναι μαθητές.

Για να κινηθούν οι κάτοικοι προς την πόλη του Κιλκίς πεζή, χρειάζονται ασφαλές πεζοδρόμιο που να συνδέεται με την πόλη και κατασκευή κόμβου ή τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο κόμβος ή ο σηματοδότης είναι επίσης αναγκαίος και για την μετακίνηση των μαθητών. Το σχολικό λεωφορείο περιμένει απέναντι από τον οικισμό και έτσι οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν έναν κεντρικό δρόμο, όπου δεν υπάρχει καμία σήμανση.

Να σημειωθεί πως ο οικισμός απέχει από το κέντρο της πόλης του Κιλκίς (οδικώς) περίπου 3,5 χλμ., ενώ ο μοναδικός ασφαλής τρόπος μετακίνησης είναι η αντίστροφη πορεία προς το κοντινότερο χωριό (Μεταλλικό) το οποίο απέχει 3 χλμ. Για να είναι δηλαδή και νόμιμοι και ασφαλείς οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών πρέπει να μετακινούνται 6 χλμ. κάθε φορά που βγαίνουν από τον οικισμό. Ενώ αν κάποιος έρχεται από την κατεύθυνση του Πολυκάστρου (Δήμος Παιονίας) και θέλει να εισέλθει στον οικισμό θα πρέπει να φτάσει πρώτα στην πόλη του Κιλκίς και μετά να επιστρέψει προς τα πίσω.

Επειδή, εκτός των άλλων δεν υπάρχει ούτε αστική μετακίνηση με λεωφορείο από και προς τις εργατικές κατοικίες, που θα μπορούσε να διευκολύνει τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε, να κατασκευαστούν οι αναγκαίες υποδομές (κόμβος, σηματοδότης, πεζοδρόμιο) που θα επιτρέψουν την σύντομη και ασφαλή είσοδο και έξοδο των κατοίκων του Γ’ Συγκροτήματος Εργατικών Κατοικιών από και προς τον οικισμό τους.”

Φωτό: gnomiWeb TV

 

Σχολιάστε