My Twitter Feed

29 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οι εκλογές στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Και 5 κρούσματα ιού Δ. Νείλου -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να εγκριθούν και τα ολιγομελή των ΓΕΛ -

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος, 2020

Μέτρα για τα προσφυγόπουλα -

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος, 2020

Τα προσφυγόπουλα είναι τα μισά! -

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2020

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εργαστήριο κρατικής…

lamtzidis-manolis…τρομοκρατίας.

Του Μανόλη Λαμτζίδη* (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)

——————————————————————————————————————————————————————————————-Στην πατρίδα του Αριστοτέλη, στην «πύλη του Αγίου Όρους , συμβαίνουν πολλά παράδοξα και καινοφανή! Ένα αρχέγονο δάσος (στις «Σκουριές») –και όχι μόνο- εξαιτίας ορισμένων χρυσοθήρων και για εξυπηρέτηση αποκλειστικά ιδιωτικών συμφερόντων καταστρέφεται ολοκληρωτικά! Ομάδα «αγνώστων» με «στρατιωτική δομή» -σας λέει κάτι αυτό;- πραγματοποιεί τρομοκρατικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις τής «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» και εξαφανίζεται!

Έπειτα από αυτό τα ελεγχόμενα ΜΜΕ κάνουν «πάρτι» με πολλές δόσεις υποκρισίας, ενώ αναζωπυρώνουν τις σχετικές συζητήσεις προς όφελος των «χρυσοθήρων»! Αθώοι άνθρωποι που υπερασπίζονται το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον της περιοχής στιγματίζονται από τρεις «σεκιουριτάδες» της εταιρείας και ενοχοποιούνται ως «ηθικοί αυτουργοί» αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών, διότι –κατ΄αυτούς- συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αρθρογραφούν συστηματικά και καταφέρονται κατά των «αφεντικών» τους!

Ενας από αυτούς συλλαμβάνεται και φυσικά αφήνεται αμέσως ελεύθερος. Η δικογραφία επιστρέφει πίσω! Ένας τοπικός δήμαρχος (Χρ. Πάχτας), «δυσανασχετώντας» για τη δήθεν αναποτελεσματικότητα των Αρχών απέναντι στις αντιδράσεις των κατοίκων, με μία ανοιχτή (δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο) επιστολή-αίτηση-αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφού στοχοποιεί συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), επιχειρεί να αυτο-αναγορευτεί σε κριτή των πάντων, εισαγγελέα, δικαστή, αστυνομικό διευθυντή, υπουργό Δημόσιας Τάξης, ενώ ζητάει την «εξαίρεση» των τοπικών δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και την «ποινική δίωξη» όλων – ακόμα και των τοπικών αστυνομικών οργάνων! Προβαίνει μάλιστα αυθαίρετα σε χαρακτηρισμούς όλων των πράξεων σε κακουργήματα, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «εγκληματίες» άτομα που απλά κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις, χωρίς να έχει αποφανθεί για την ενοχή τους ούτε καν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο! Γι΄ αυτόν, όπως φαίνεται, δεν υφίσταται το «τεκμήριο αθωότητος»!

Ακολουθούν αθρόες προσαγωγές ατόμων με σκοπό τη συλλογή «γενετικού υλικού» με την απειλή άσκησης -σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσής τους- ποινικής δίωξης εναντίον τους για «απείθεια», με το επιχείρημα ότι οι διωκτικές Αρχές πρέπει να διευκολυνθούν στην ταυτοποίηση των δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η συλλογή με τον τρόπο αυτό όμως είναι παράνομη, καθώς η υποχρεωτική συλλογή γενετικού υλικού αποτελεί αρχικά παραβίαση του δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια (άρθρ. 2 πα1. Σ) και επιτρέπεται (άρθρ. 200Α Π.Κ.) μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης από το άτομο βίαιου κακουργήματος ή σεξουαλικού εγκλήματος ή συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση, δηλαδή αφού ο «υπόχρεος» αποκτήσει προηγούμενα την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Εντελώς πρόσφατα (Τετάρτη 20/2), έγινε μέρα μεσημέρι «απαγωγή» με κινηματογραφικό τρόπο από την ΕΛ.ΑΣ. δύο ακόμα κατοίκων της Ιερισσού, των οποίων η τύχη αγνοούνταν μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας και τελούσαν «υπό εξαφάνιση» για τουλάχιστον πέντε ώρες, χωρίς καμία επαφή με τους υπόλοιπους κατοίκους.

Για χάρη των «χρυσοθήρων» και για διασφάλιση των συμφερόντων τους και με σκοπό την καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων, η πανέμορφη ΒΑ Χαλκιδική με ευθύνη της κυβέρνησης μετατρέπεται σε ένα απέραντο πειραματικό εργαστήριο εφαρμογής κλασικών και σύγχρονων κατασταλτικών μεθόδων και γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας.

Η σημερινή κυβέρνηση προκρίνει με προκλητικό τρόπο τη διασφάλιση των ιδιωτικών συμφερόντων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» απέναντι σε ένα συλλογικό δημόσιο αγαθό, το «περιβάλλον», το οποίο στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή προσβάλλεται βάναυσα και πλήττεται ανεπανόρθωτα, μη αφήνοντας άλλη επιλογή στους κατοίκους της από τον αγώνα, την αντίσταση και τη διαμαρτυρία!

*Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Σχόλια
3 Σχόλια to “Εργαστήριο κρατικής…”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Είναι σαφές πιά οτι ζούμε σ’ ένα κράτος όπου μιά παρέα εξουσιολάγνων κυβερνητικών παραγόντων έχει εναγκαλλιστεί στενά με μια παρέα λήσταρχων τυχοδιωκτητών και μαζί σέρνουν έναν χορό που οδηγεί στην αποσύνθεση του κοινωνικού και περιβαντολλογικού ιστού. Προβαίνουν σε μια σειρά απο ενέργειες που δεν έχουν καμμία σχέση με την λειτουργία μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης και έχουν μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στενών ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και όχι πάντως το γενικό καλό. Η μεθοδολογία που ακολουθείται παραπέμπει σε ένα τυραννικό κράτος με κοινοβουλευτικό μανδύα που δεν σέβεται ούτε το κοινό αίσθημα, ούτε το Σύνταγμα. Πιστή στο γνωστό δόγμα «διαίρει και βασίλευε» και στο δόγμα του «ΣΟΚ», η κυβερνητική τρό’ι’κα προσπαθεί να πείσει μέσω βίαιων πράξεων και των φίλιων προπαγανδιστικών ΜΜΕ, οτι τελικά όλα γίνονται χωρίς εμάς… για εμάς. Για το «καλό μας». Επιμένουν να παίζουν με την νοημοσύνη μας και το νευρικό μας σύστημα. Στις Σκουριές, όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, δεν τηρούνται ούτε κάν τα προσχήματα και εφαρμόζονται πλέον μόνον κατασταλτικές μέθοδοι για να προστατευτούν οι χρυσοθήρες και να τρομοκρατίσουν τους ανθρώπους της περιοχής που νοιάζονται για την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους.

  … » Πιάσαν τα πόστα κοθώνια,
  όλα τα ξέρουν ξεράδια,
  κι’ ήρθανε λέει να μας σώσουν
  που να μήν σώσουνε ποτέ.

  Να δείς πως κάποτε
  θα μας πούνε και μαλάκες,
  να δείς που κάποτε
  θα μας πούνε και χαζούς»..

  τραγουδούσε προφητικά πριν 25 χρόνια(1988) ο Γ. Μηλιώκας.

 2. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

  δεν θα διαβασω το αρθρο του, θα μεινω μονο εδω: (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)
  ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;;;;;;;;;;;;

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
  http://www.ypernomarhia.gr/%CE%B7-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85/

 3. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

  δειτε τους ψευταραδες των συντακτων εδω:
  http://www.eglimatikotita.gr/2013/02/alpha.html
  Το καναλι alpha ζητησε συγνωμη δημοσια στον κ Κασιδιαρη

Σχολιάστε