My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Πάρτε μέτρα στην Alumil”

Για περισσότερα από 35 κρούσματα κορονοϊού στην ALUMIL τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κάνει λόγο το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, απαιτώντας τη λήψη σειράς μέτρων.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο απαιτεί:

  • Να γίνουν τώρα εβδομαδιαία τεστ ΣΕ ΟΛΟ το προσωπικό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας! Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας!
  • Να υπάρχει τουλάχιστον 1 ώρα κενό ανάμεσα στις βάρδιες και 3 διαλείμματα σε κάθε βάρδια για να γίνεται αερισμός και απολύμανση του χώρου! Κανένας για δουλειά το Σάββατο!
  • Κανένας εργαζόμενος που ανήκει στις ευπαθής ομάδες (ογκολογικοί ασθενής, καρδιακά – πνευμονολογικά προβλήματα, έγκυοι, εργαζόμενοι άνω των 60 ετών) στη δουλειά! Με πλήρης αποδοχές με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας!
  • Να στελεχωθεί ΣΗΜΕΡΑ το νοσοκομείο του Κιλκίς με όσες ΜΕΘ απαιτούνται, να προσληφθεί άμεσα όλο το απαραίτητο προσωπικό!
  • Να δοθούν όλες οι άδειες ειδικού σκοπού στους συναδέλφους που έχουν παιδιά και τις χρειάζονται!
  • Άμεση απόσυρση του νόμου για την 10ωρη εργασία, την κατάργηση της υπερωρίας, της διάλυσης των συνδικάτων!

Στην ανακοίνωση με τίτλο “ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ!”, το Συνδικάτο αναφέρει και τα εξής:

“Συνάδελφε-ισσα στην ALUMIL,

η εργοδοσία έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για τα περισσότερα από 35 κρούσματα που υπάρχουν τις τελευταίες 2 εβδομάδες! Βάζει στο ζύγι τα κέρδη της και τις ζωές μας γι’ αυτό δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μας!

Ξέρουν πολύ καλά ότι αν τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δώσουν τις άδειες που πρέπει στους γονείς και τις ευπαθής ομάδες, βγάλουν σε καραντίνα το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν θα μπορούν να βγάλουν την παραγωγή και τα κέρδη που θέλουν! Δεν κάνουν τεστ σε όλους μας γιατί «κάτι τέτοιο θα κοστίσει 20.000€»!

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά…

Ενώ την ώρα που θα έπρεπε να δουλεύουμε λιγότεροι και για λιγότερο χρόνο, αφού κάτι τέτοιο θα μείωνε τον συγχρωτισμό, καλεί πολλούς εργαζόμενους, παράνομα για επιπλέον δουλειά τα Σάββατα!

Έχουμε κάθε δικαίωμα και έχουν κάθε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την υγεία μας!

Τώρα υπάρχει ανάγκη για δημιουργία επιτροπής υγείας και ασφάλειας στο εργοστάσιο, για να διασφαλίσει και να απαιτήσει όλα τα αναγκαία μέτρα! Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας γιατί μόνο μέσα από αυτό, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, για την υγεία μας, για τον μισθό μας, για τις συνθήκες εργασίας! Λέμε όχι στο απαράδεκτο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να καταθέσει εν μέσω πανδημίας και προβλέπει 10ωρα, απλήρωτες υπερωρίες και ουσιαστικά την κατάργηση της δράσης των συνδικάτων!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ !”

Σχολιάστε