My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εργαζομένοι εναντίον Αρβανιτίδη

Το Δ.Σ. του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων στην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και στους αρμόδιους φορείς την στάση της διοίκησης της επιχείρησης ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ως παράνομη και καταχρηστική επειδή παρεμπόδισε την είσοδο των αντιπροσώπων του σωματείου μας και του παραρτήματος του σωματείου των εργαζόμενων στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ στη αποθήκη στη  ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ.

arbanitidhs-thessalonikh-003Στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η Πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου καθώς και το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην Μαρινόπουλος επισκέφτηκαν τα γραφεία και τις αποθήκες της Αρβανιτίδης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια εξόρμησης των δύο σωματείων προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την Γενική Συνέλευση, καθώς και για το κλείσιμο της αποθήκης και των γραφείων, ώστε να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων. Η αντιπροσωπία θα έθετε το ζήτημα της αποθήκης και στη  Διοίκηση της επιχείρησης.

Η στάση της επιχείρησης ήταν παράνομη και καταχρηστική και απαράδεκτη γιατί οι αντιπρόσωποι των σωματείων έχουν δικαίωμα και κυρίως υποχρέωση να ενημερώνουν τους συναδέλφους, έχουν υποχρέωση να παρεμβαίνουν στο χώρο εργασίας,  δεν είναι «ξένοι», έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να οργανώνουν τους εργαζόμενους για να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. 

Η πραγματικότητα είναι ότι με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να  φαίνεται η σχέση που υπάρχει  των δύο εταιρειών (ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ) και πολύ περισσότερο δεν θέλουν το συντονισμό των σωματείων μας και την συμπόρευση των εργαζομένων για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων. Ενώ ξεκίνησαν οι μεταθέσεις σε άλλα καταστήματα του ομίλου, ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις, θέλουν να αποκοιμίσουν τους εργαζόμενους ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλουν να σπείρουν την διχόνοια και την απογοήτευση.

Κατανοούμε τον πανικό τους και την προσπάθειά τους να μας αποτρέψουν να μιλήσουμε με τους συναδέλφους. Εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Έχουμε πείσμα, έχουμε υπομονή και πάνω από όλα είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας επιφυλάσσουν.  Η απάντησή μας είναι η συσπείρωση μας στο σωματείο.

Σχολιάστε