My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επιχειρήσεις και περιβάλλον

Με στόχο την ενημέρωση για την συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων “Βασίλειος Σεργιαννίδης” του Επιμελητηρίου Κιλκίς η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο και οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, ο οποίος τόνισε πως οι επιχειρηματίες του Κιλκίς ως ανήσυχοι, δημιουργικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, είναι αυτοί που δίνουν έμφαση στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης των απορριμάτων που καταλήγουν στη φύση.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτριος Σισμανίδης, τόνισε πως το πρόγραμμα ενημέρωσης του Δήμου Κιλκίς εστιάζει στον μικρό σε ηλικία δημότη, με στόχο να τον βοηθήσει να αναπτύξει μία πιο θετική και πιο υπεύθυνη συμπεριφορά προς το περιβάλλον και να κάνει κτήμα του από την παιδική ηλικία την αξία της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Αυτή η θετική στάση, εκτίμησε ότι θα επηρεάσει ανάλογα και το ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, επισήμανε πως η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλά θετικά βήματα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, ωστόσο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω και χρειάζεται συστηματική δουλειά για να μπορέσει να ακολουθήσει τη ραγδαία εξέλιξη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η αντιδήμαρχος Κιλκίς, Κατερίνα Ζιούτα, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο του Κιλκίς και επισήμανε πως η μεγάλη πρόκληση που παρουσιάζεται ως ελκυστική περιβαλλοντική ευκαιρία είναι η δημιουργία των ”Πράσινων Σημείων”, δηλαδή νησίδων ανακύκλωσης σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου ή σε πλατείες για τη συλλογή σε χωριστούς κάδους μετάλλου, χαρτιού, πλαστικού, γυάλινων και σύνθετων συσκευασιών, μίας νέας περιβαλλοντικής δομής που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στο χώρο της ανακύκλωσης.

Ο αντιδήμαρχος Παιονίας, Γεώργιος Παμποράκης, εστίασε σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών και ζήτησε από την Εταιρία Ανακύκλωσης περισσότερα κονδύλια και πόρους που θα επιτρέψουν στη Δημοτική Αρχή να επιτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο της.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Δημήτριος Παπασωτηρίου και Ευριπίδης Δήμου, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα και στη συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στην προσέγγιση της Ελληνικής Βιομηχανίας και του Εμπορίου από την εταιρία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις τριών κορυφαίων εταιριών του Κιλκίς που πρωτοστατούν στην υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Για την εταιρία ALUMIL SA. ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Διαχειριστής Συστημάτων / QHSE Coordinator) εστίασε την ομιλία του στην αειφόρο ανάπτυξη, τις παγκόσμιες εξελίξεις στο χώρο της ανακύκλωσης και τις πρακτικές της εταιρίας ALUMIL

Για την εταιρία KLEEMANN οι Ματίνα Βογιατζή (European Project & Enviromental Managment Specialist) και Θεόφιλος Μάστος (European Project & Sustainability Researcher), τόνισαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρίας και ο σεβασμός προς τη φύση δεν είναι υποχρέωση αλλά επένδυση για το μέλλον και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης φυσικών πόρων επιβάλλουν την εφαρμογή μέτρων πέρα και πάνω από τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για τη Φάρμα Κουκάκη ο Δημήτριος Καραγατσλής (προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας) αναφέρθηκε στα νέα τεχνικά έργα και τις υποδομές που σχεδιάζει η εταιρία για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση, που συντόνισε το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Σωτήριος Τσέτος, ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις.

Σχολιάστε