My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επιστολή Χατζησάββα για Νοσοκομείο

nosokomeio-350x233xatzisavvas-grigorisΜε επιστολή του προς το ΚΙΛΚΙΣ24, ο  πρώην διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, Γρηγόρης Χατζησάββας, επιβεβαιώνει ότι μίλησε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ όσον αφορά ατασθαλίες ανέφερε τα παραδείγματα με τα μολυσματικά απόβλητα και την  έλλειψη δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δηλώνει δε ότι η λέξη «ρεμούλα» στον  τίτλο του δημοσιεύματος δεν εκφράζει το πνεύμα της  συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας.

 Η επιστολή του κ. Χατζησάββα:

«Με αφορμή  την τοποθέτηση νέων  διοικητών σε Νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς,   επικοινώνησε μαζί μου ο δημοσιογράφος  της εφημερίδας  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  κ. Ν. Πιτσιακίδης, τον οποίο ενημέρωσα ότι ήδη από το καλοκαίρι είχα υποβάλει την παραίτησή μου και είχε γίνει αποδεκτή. Ζήτησε  να μιλήσουμε  για  την εμπειρία μου, τα προβλήματα και τις προτάσεις  σχετικά με το νοσοκομείο Κιλκίς αλλά και γενικότερα με τα προβλήματα των νοσοκομείων, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα. Ανέφερα ότι  η  έλλειψη ιατρών σε συγκεκριμένα τμήματα και εργαστήρια, η έλλειψη διοικητικού προσωπικού και η μειωμένη  χρηματοδότηση, συνιστούν το βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου Κιλκίς αλλά και πολλών  περιφερειακών νοσοκομείων που εφημερεύουν καθημερινά.  

Στην ερώτηση εάν διαπίστωσα κάποια ατασθαλία  κατά την διάρκεια της θητείας μου, ανέφερα παραδειγματικά το θέμα με τα μολυσματικά απόβλητα τα οποία διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες μετά από ανάθεση, όπου το  νοσοκομείο πλήρωνε  για διπλάσιες ποσότητες μολυσματικών (πλήρωνε δηλαδή και για μη μολυσματικά) και την  έλλειψη δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών που αντικειμενικά  στερεί από τη διοίκηση την χρήση σύγχρονων προγραμμάτων σχετικά με την παρακολούθηση των δαπανών, των ασθενών, των υλικών, των φαρμάκων κλπ.  Και διατύπωσα μια γενικότερη άποψή μου που αφορά το σύνολο  του δημοσίου ( και όχι μόνο),  ότι όπου δεν υπάρχει έλεγχος, εκεί αναπτύσσονται φαινόμενα  κακοδιοίκησης, διαφθοράς και ρεμούλας…

Με τον κ. Πιτσιακίδη είχαμε μια εκτενέστατη συζήτηση, του απέστειλα κι ένα σημείωμα με τις απόψεις μου και η λέξη «ρεμούλα» στον  τίτλο του δημοσιεύματος δεν εκφράζει το πνεύμα της  συζήτησης που είχαμε και  νομίζω ότι αδικεί  το νοσοκομείο Κιλκίς και την πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτό που πολλές φορές «υπερέβαλαν εαυτό» για να παραμείνει το νοσοκομείο σε λειτουργία.» 

Σχολιάστε