My Twitter Feed

24 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αυτοψία των έργων στη Δοϊράνη -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Βολές κατά ΔΣ Εργαζομένων -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Απάντηση Μηνά για το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Επιστολή αγωνίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα

dimosio-diathesimotita-ypiresiaΑνοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών απέστειλαν οι τεθέντες σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς, τονίζοντας τα εξής:

«Αγαπητέ Κε Υπουργέ,

 
Από τις 13/11/2012 τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα βάση του Ν.4093/2012 . Έχουν περάσει 3 ολόκληροι μήνες και πλέον είμαστε σε απόγνωση. 
Λέγατε ότι θα ανακοινωθούν τα κενά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, μετά είπατε τέλη Ιανουαρίου , έπειτα ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης την Άνοιξη. Τίποτε ακόμη όμως δεν βλέπουμε να προχωράει.

Μέσα σε μία ημέρα καταστραφήκανε ολόκληρες οικογένειες. Πολλοί από εμάς οικονομικά έχουν πλέον καταρρεύσει  Τα δάνεια στις τράπεζες τρέχουν συνεχώς χωρίς φυσικά να ενδιαφέρει τον κάθε τραπεζίτη αν εσύ πληρώνεσαι πλέον πολύ λιγότερα εδώ και κάποιους μήνες. Ψυχολογικά όλοι μας είμαστε ένα ράκος. Ράκος γιατί έτσι απλά αποφάσισε ο νομοθέτης ότι ήμασταν άχρηστοι για το δημόσιο και έπρεπε να βγούμε σε διαθεσιμότητα. Όσο και να προσπαθείσατε κε Υπουργέ να μας καθησυχάσετε δυστυχώς δεν το καταφέρατε. Και δεν το καταφέρατε γιατί απλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα πέραν κάποιων εγκυκλίων –οδηγιών προς τις υπηρεσίες και τίποτε παραπάνω.

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με το άδικο της διαδικασίας; Υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά παράτησαν στη μέση αντικείμενα εργασίας σημαντικότατα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Να σας αναφέρω μερικά; 

Συνταξιοδοτικά, μισθοδοσίες, απογραφή , γεωργικές επιδοτήσεις , διαύγεια και εκατοντάδες άλλα που από τη μιά μέρα στην άλλη έμειναν σε εκκρεμότητα και πολλά παραμένουν ακόμη σε αυτή την κατάσταση. Ποιος τελικά αξιολόγησε σωστά πριν πάρει αυτή την απόφαση; Γιατί κε Υπουργέ δεν μας βάλατε και εμάς κανονικά σε μία διαδικασία αξιολόγησης ακόμη και γραπτής για να αποδείξουμε αν τελικά αξίζουμε η όχι να εργαζόμαστε στο δημόσιο;

Νιώθουμε βαθιά θλιμμένοι και προδομένοι  Θλιμμένοι γιατί μας αντιμετωπίσατε καθαρά ως στατιστικό στοιχείο χωρίς ανθρώπινη υπόσταση και προδομένοι γιατί το κράτος το ίδιο μας πρόδωσε . Μας πρόδωσε γιατί οι περισσότεροι από εμάς δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας και τελικά η επιβράβευση ήταν η απόλυση. 

Με αυτή την επιστολή σας ζητάμε και σας παρακαλούμε να δείξετε ευαισθησία και επιτέλους να κάνετε πράξη παλαιότερες δηλώσεις σας για την άμεση μετακίνησή μας το συντομότερο δυνατόν. Πλέον δεν έχουμε άλλα όρια αντοχής , ούτε εμείς αλλά ούτε και οι οικογένειές μας . Δείξτε μας επιτέλους ότι μπορούμε να σας εμπιστευόμαστε .

Αποδείξτε μας ότι η διαθεσιμότητα είναι μετακίνηση και όχι απόλυση . Την παρούσα επιστολή την συνυπογράφουν όχι μόνο όλοι οι συνάδελφοι ΔΕ ΙΔΑΧ αλλά και οι οικογένειές τους που υποφέρουν μαζί τους .

 
Περιμένουμε σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία .

Οι απολυόμενοι –διαθέσιμοι ΔΕ ΙΔΑΧ άνθρωποι – υπάλληλοι.»

Σχολιάστε