My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επιμορφωτική με Erasmus+

Το ΚΕΚ Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ μετά την υποβολή συγκεκριμένων σχεδίων στην τελευταία περίοδο υποβολής αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ έλαβε την έγκριση για υλοποίηση τριών σχεδίων διακρατικής συνεργασίας. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) δημοσίευσε τα αποτελέσματα που υποβλήθηκαν στην εθνική υπηρεσία της χώρας μας.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣΤα εγκεκριμένα σχέδια επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση και άλλων ανταγωνιστικών προτάσεων σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο. Ένα εξαιρετικά σύνθετο αλλά παράλληλα χρήσιμο σχέδιο που εγκρίθηκε, είναι το σχέδιο με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η ιδιαίτερη σύνθεσή του οφείλεται στο ότι το σχέδιο θα περιλαμβάνει τέσσερις κινητικότητες (εκπαίδευση στο εξωτερικό) στις οποίες θα λάβουν μέρος από την Ελλάδα ανά ομάδες: προσωπικό/εκπαιδευτές και σπουδαστές ΕΕΚ. Επιπλέον παρά το ότι οι δύο θεματικοί άξονες έχουν άμεση συνάφεια και εξάρτηση μεταξύ τους η εκπαίδευση θα γίνει με διαφορετική προσέγγιση και τα αποτελέσματα του σχεδίου θα αξιοποιηθούν στο σύνολο τόσο από τους εκπαιδευτές όσο και από τους σπουδαστές ΕΕΚ.

Οι θεματικοί άξονες του σχεδίου είναι: αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά και υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Η Επιμορφωτική ως αιτών φορέας θα έχει και τον πλήρη συντονισμό του σχεδίου ενώ φορείς συνεργασίας στο σχέδιο θα είναι οι ακόλουθοι: TUV ΚΥΠΡΟΥ (Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης), AMMINISTRAZIONEPROVINCIALEDICATANZARO (ΝομαρχιακήΔιοίκησηΚαταντζάρο, Ιταλία), DKOMMERINTERKULTURELLEPERSONALENTWICKLUNG (ΜΜΕ, Αυστρία).

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 60 άτομα από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή των οποίων η Επιμορφωτική Κιλκίς θα δημοσιεύσει σχετικές ανακοινώσεις.

Στα επόμενα δύοεγκεκριμέναευρωπαϊκά σχέδια η Επιμορφωτική θα είναι εταίρος συμμετέχοντας στις προβλεπόμενες δραστηριότητες και φιλοξενώντας αντίστοιχα εκπαιδευόμενους από χώρες της ΕΕ. Το σχέδιο με τίτλο
“InnovativeTeacher – MotivatedStudent: CollaborativeProblemSolving”μεσυντονιστήφορέατoεκπαιδευτικό ίδρυμαUPC και συμμετέχοντες φορείς από άλλες επτά χώρες της ΕΕ έχει στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε θέματα εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Τοτελευταίο –μεβάση τα μέχρι στιγμής επίσημα δημοσιευμένα αποτελέσματα) είναι το σχέδιο μ ετίτλο “TechnologicalEmpowermentforVETtrainers. AnOpenEducationalResource (OER) totrainVETtrainersinthedesignanduseofm-learningmethodologies” με συντονιστή φορέα το Κέντρο Επαγγελματικής  Κατάρτισης SANJOSE-MARISTAK από την Ισπανία και συμμετέχοντες φορείς από άλλες τέσσερις χώρες, έχει σκοπό την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης των εκπαιδευτών σε ότι αφορά την διδασκαλία μέσω της χρήσης φορητών συσκευών σε μια Ανοιχτή Συνεργατική Εκπαιδευτική Πλατφόρμα.

Την τρέχουσα περίοδο η Επιμορφωτική προγραμματίζει τις πρώτες ενέργειες για το κάθε σχέδιο ξεχωριστά ενώ αναμένει και άλλα αποτελέσματα προτάσεων.

Σχολιάστε