My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επικριτικός για τα περί ιθαγένειας

Αποδίδοντας στη κυβέρνηση προτεραιότητα για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

georgantas-001Η κυβέρνηση χθες με μία ακόμη ενέργεια  αποκάλυψε τις πραγματικές της προθέσεις. Χωρίς να αντιλαμβάνεται τις αγωνίες και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας βάζει σε προτεραιότητα την υλοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών οι οποίες άκαιρα και πρόχειρα αγγίζουν ζητήματα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και συνεννόηση.

Χθες το βράδυ βγήκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο  αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό  και βεβαίως  μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επικίνδυνο λόγω της έξαρσης της μετανάστευσης την οποία βιώνουμε.Όταν ο αριθμός των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στη χώρα κατά τον μήνα Απρίλιο έχει αυξηθεί κατά 650% σίγουρα η κατάθεση ενός τέτοιου νομοσχεδίου στέλνει λάθος μηνύματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται για τα τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα η θεμελίωση του δικαιώματος κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας με την απλή εγγραφή του τέκνου στην πρώτη (Α΄) τάξη ελληνικού σχολείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος ενός τέτοιου νομοσχεδίου θα πρέπει να είναι η πρόβλεψη για την πραγματική ενσωμάτωση των αλλοδαπών που επιθυμούν την ελληνική ιθαγένεια και όχι μέσα από μία γραφειοκρατική  Βαβέλ  να δίνεται η ιθαγένεια ως « δώρο» σε κάποιους. Το ζήτημα αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα και σε συνθήκες που να επιτρέπουν μία  ουσιαστική ρύθμιση του ζητήματος.”

Σχολιάστε