My Twitter Feed

20 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δυο νέα κρούσματα στο νομό Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ενίσχυση παραγωγών στις λαϊκές -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

ΚΝΕ: Μ` επιτυχία το Φεστιβάλ σε Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ένα χαρούμενο Πολιτιστικό Καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Κλειστά δυο σχολεία σε Γουμένισσα -

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος, 2020

Σπανίζουν οι σχολ. καθαρίστριες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Λύση για τους δασικούς χάρτες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Βγάλτε το Κιλκίς απ` το λοκντάουν -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

«Παίζουν παιχνίδια στην Ειδομένη»

Για εμπέδωση κλίματος ανασφάλειας αντί αλληλεγγύης και για επικοινωνιακά παιχνίδια στην Ειδομένη, κάνουν λόγο παρατάξεις της αριστερής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, μ` αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου στο Πολύκαστρο.

eidomeni-prosfyges2-001Η πρωτοβουλία της διοίκησης να οργανώσει επίσκεψη των εκλεγμένων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ειδομένη και η συνεδρίαση του σώματος στο Πολύκαστρο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αν δεν εξυπηρετούσε τους επικοινωνιακούς σκοπούς μιας πολιτικής απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή με πρωτεργάτες στελέχη της ΝΔ, από την οποία προέρχεται τόσο ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης όσο και κεντρικά στελέχη της ΠΕΔΚΜ και φυσικά αν δεν συνοδευόταν από καταγγελίες περί παράνομης συνεδρίασης εκτός του κανονισμού, τονίζουν κύκλοι της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε είναι παροιμιώδης η απραξία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -η οποία στο παρελθόν δεν έχει συνεισφέρει ούτε σε συσκέψεις με θεσμικούς φορείς για το ίδιο θέμα που έχει κληθεί- με ευθύνη φυσικά και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος λόγω υποψηφιότητάς του για την αρχηγία της ΝΔ και παρά τις διακηρύξεις του για παροχή βοήθειας, είναι απών εδώ και πολλές εβδομάδες, σημειώνουν.

Χαρακτηριστικά, η ιστοσελίδα alterthess.gr  της Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Είναι άξιο απορίας πως για ακόμη μία συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απόφαση ούτε για την ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ούτε για την ενίσχυση ομάδων πολιτών που πλήττονται επίσης από την προσφυγική κρίση, όπως για παράδειγμα οι αγρότες της περιοχής τα χωράφια των οποίων χρησιμοποιούνται ως καταυλισμοί.

Αντίθετα η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου -σε κοινή γραμμή με το Δήμαρχο της περιοχής Χρ. Γκουντενούδη- διακήρυξε την αντίθεση της τόσο σε ενδεχόμενη δημιουργία hot spot ή στην διεύρυνση των δομών αλληλεγγύης και του καταυλισμού χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ως πρόσχημα την «ανησυχία και την ένταση» της τοπικής κοινωνίας.

Είναι βέβαια σαφές ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες όπου στην Ειδομένη βρίσκονταν χιλιάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι πως -ακόμα και με το πρόσχημα του «ανθρωπισμού» –  κάποιοι επιχειρούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας.

Πρόκειται για μία ανάλγητη και ξενοφοβική επιλογή μπροστά στο μεγάλο δράμα των προσφύγων, την ώρα που η αυτοδιοίκηση θα έπρεπε αφενός να καθησυχάζει τους κατοίκους και να ενισχύει τα πρωτόγνωρα συναισθήματα αλληλεγγύης που εκφράζονται σήμερα από την ελληνική κοινωνία και αφετέρου να συνδράμει στην ανακούφιση των χιλιάδων ταλαιπωρημένων προσφύγων και μεταναστών που διακινδυνεύουν τη ζωή τους και των παιδιών τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση, η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Δέσποινα Χαραλαμπίδου επεσήμανε ότι «άργησε να ανοίξει η συζήτηση στην Περιφέρεια» και τόνισε ότι η «Περιφέρεια θα έπρεπε να απαιτήσει να υπάρξει στελέχωση των δομών στήριξης και φροντίδας για όλο το διάστημα που οι πρόσφυγες βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος». Πρότεινε δε, να παραχωρηθούν οι κτιριακές υποδομές της ΠΚΜ για την φιλοξενία των προσφύγων.

Επιπλέον η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε την αντίθεσή της στη συζήτηση και των υπόλοιπων θεμάτων της συνεδρίασης και υπογράμμισε πως η διαδικασία παραβαίνει τον κανονισμό καθώς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έλαβαν εγκαίρως τις εισηγήσεις. Μετά από αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου η παρέμβαση της παράταξης της κ. Χαραλαμπίδου οδήγησε στην αναβολή συζήτησης των υπόλοιπων θεμάτων.

Σχολιάστε