My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Επικίνδυνος ο Μουζάλας”

Κάνοντας λόγο για “προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις” του Γ. Μουζάλα, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

kazantzidis_soulis-001Επικίνδυνος και εθνικά επιζήμιος είναι όπως αποδεικνύεται τελικώς ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας μετά τις νέες απαράδεκτες και άκρως ανιστόρητες δηλώσεις του όπου κατονομάζει τα Σκόπια ούτε καν με το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα (ΠΓΔΜ) αλλά με το πέραν κάθε ορίου όνομα Μακεδονία.

Πρόκειται για μια δήλωση την οποία δεν μπορεί να την χωρέσει ο νους κανενός Ελληνα – Ελληνίδας που έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο διαχωρισμός και η αντιπαλότητα.Και με μια συγνώμη δεν μπορεί να σβηστεί ένα τεράστιο εθνικό λάθος – ολίσθημα που προέρχεται από το στόμα ενός Ελληνα αξιωματούχου και δη Υπουργού.

Γιατί πολύ απλά ο ανιστόρητος κ. Μουζάλας δεν το κάνει για μία φορά αλλά δυστυχώς κάτι ανάλογο έχει επαναλάβει και κατά το παρελθόν και μάλιστα λείαν προσφάτως.   Στις 4 Δεκεμβρίου σε ακόμη μια συνέντευξη του στο ραδιόφωνο αυτή τη φορά είχε αποκαλέσει και πάλι το σλαβόφωνο αυτό κρατίδιο ως Μακεδονία. Οπότε δεν υπάρχει καμιά ειλικρινή συγνώμη αλλά μια πολιτική συγνώμη για να κατευνάσει τον κόσμο και τις αντιδράσεις για ίδιον όφελος.

Σας θυμίζω όμως ότι ο Γ. Μουζάλας είναι μόνο η κορυφή του ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟΥ παγόβουνου. Δύο από τις συνιστώσες που σχημάτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, η “Διεθνιστική Εργατική Αριστερά” και η “Οικολογική Παρέμβαση” έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια ως “Μακεδονία”, με την πρώτη να τονίζει ότι “στην Ελληνική Μακεδονία κατοικούν κατά πλειοψηφία… πρόσφυγες!”.

Άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η “ΡΟΖΑ”, αναφέρει στις θέσεις της: “Αναγνώριση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα”.

«ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!» διακηρύττει η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο».

Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε τα Σκόπια “Μακεδονία”, τονίζοντας πως “αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στην Μακεδονία”, ενώ και δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσαν σε δηλώσεις και κείμενά τους τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Άλλος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ευρωβουλευτής υποστήριζε ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν ως “Μακεδονία” χωρίς κανέναν προσδιορισμό και ότι υπάρχει “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα.

Το 2008, 15 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της συνόδου του Βουκουρεστίου, και το βροντερό όχι του Κώστα Καραμανλή στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ, πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο “σαμποτάριζαν” την εθνική γραμμή για το βέτο. Μεταξύ των υπογραφόντων και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια στιγμή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα Σκόπια και έκανε κοινή πορεία με Σκοπιανούς εθνικιστές, με πανό που έγραφαν “Βέτο στο Βέτο της Ελλάδας”, αναφέροντας σε Δελτία Τύπου της τα Σκόπια ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Όπως λοιπόν θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ο κ. Πρωθυπουργός το μόνο καλό το οποίο θα μπορούσε να πράξει λίγο πριν φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να αποπέμψει ΑΜΕΣΑ τον Ελληνα Υπουργό μόλις ολοκληρώσει το ταξίδι εργασίας του στις Βρυξέλλες.

Οσο για τον εταίρο συγκυβερνήτη του (πολιτική πατερίτσα) Πρόεδρο των ΑΝ. ΕΛ. Π. Καμμένο εάν όντως κόπτεται τόσο πολύ ας λάβει την απόφαση απόσυρσης της εμπιστοσύνης – στήριξης του στην κυβέρνηση αν ειλικρινώς θίγεται από την πέραν κάθε ορίου αμετροεπή και άκρως αντεθνική δήλωση του συναδέλφου του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αιδώς Αργείοι.”

Σχολιάστε