My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΕΠΑΛ υπό κατάληψη ένεκα ψύχους

*Σιωνίδης: Οι αυτόκλητοι σωτήρες να αφήσουν τα παιδιά.

Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν τη Τετάρτη 26 Ιανουαριου οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς και του ΕΠΑΛ Αξιούπολης διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται το μάθημα και συγκεκριμένα για τη θέρμανση του κτηρίου.

Όπως έγινε γνωστό ευρύτερα, τώρα με τις ημέρες των χαμηλών θερμοκρασιών και τις αποφάσεις των δημάρχων του νομού μας για μη λειτουργία των σχολικών μονάδων (δυο μέρες στο Δήμο Κιλκίς και μια σε αυτόν της Παιονίας), κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων ανοίγουν τα παράθυρα για εξαερισμό των αιθουσών ένεκα κορονοϊού, κάτι που επιτείνει το αίσθημα ψύχους λόγω πλημμελούς θέρμανσης, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Πάντως, ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί ελλείψεων πετρελαίου στα σχολεία και ζητά από “όλους τους «Αυτόκλητους Σωτήρες» που είναι άσχετοι με την εκπαιδευτική κοινότητα, να αφήσουν τα παιδιά έξω από επιπόλαιες και επικίνδυνες πρακτικές”.

Η δήλωση του κ. Σιωνίδη:

“Η διοίκηση του δήμου Παιονίας αντιμετωπίζει τα θέματα της παιδείας με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ευαισθησία. Μεριμνά με συνέπεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό τους με όλα όσα χρειάζονται.

Η παιδεία είναι ύψιστο αγαθό και τα παιδιά μας θα πρέπει να τα προσέχουμε «ως κόρη οφθαλμού». Είναι κατακριτέο να τα εμπλέκουμε σε πεδία ευκαιριακών αντιπαραθέσεων, μικροπολιτικής και λαϊκισμού. Είναι απαράδεκτο να τα χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε «προσωπικές» μας φιλοδοξίες.

Είναι αδιανόητο να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις περί ελλείψεων πετρελαίου στα σχολεία του δήμου Παιονίας ώστε να παρασύρουμε τους νέους μα ς σε λαθεμένες σκέψεις και ενέργειες.

Όλα τα σχολεία του δήμου είχαν -έχουν –και θα έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο θέρμανσης. Η κάθε σχολική μονάδα έχει την υποχρέωση να ελέγχει και να προγραμματίζει την συχνότητα τροφοδοσίας της σε καύσιμα.

Η περίοδος που ο δήμος Παιονίας εμφάνιζε αδυναμία να παρέχει καύσιμα στα σχολεία , τα δημοτικά κτίρια και τα απορριμματοφόρα αφορά άλλη διοίκηση και όχι την δική μας.

Παρακαλώ θερμά, όλους τους «Αυτόκλητους Σωτήρες» που είναι άσχετοι με την εκπαιδευτική κοινότητα, να αφήσουν τα παιδιά έξω από επιπόλαιες και επικίνδυνες πρακτικές.”

Σχολιάστε