My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη 2ου ΠειΓεΛ Κιλκίς στο ΑΠΘ

Οι μαθητές/τριες δύο τμημάτων της Β’ Λυκείου του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, επισκέφθηκαν το χώρο του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και ενημερώθηκαν για το αντικείμενο σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των αποφοίτων.

Σημαντικό είναι πως δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να εμπλακούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την επίκουρη καθηγήτρια Ι. Κωσταρέλλα, θίγοντας θέματα όπως η δεοντολογία που διέπει τη δημοσιογραφία, τα “fake news” που ανθούν σε περιόδους κρίσης τόσο για τη γενιά των “digital natives” όσο και για τον ενήλικο πληθυσμό απέναντι σε κάθε μορφή πληροφόρησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν κάποιοι νέοι όροι όπως “infodemic”, “generation gen ή Generation G”, δίνοντας τροφή για σκέψη.

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του τμήματος, καθηγητή κ. Γεώργιο Καλλίρη για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική επικοινωνία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, η οποία – ως εξαιρετική οικοδέσποινα- βοήθησε να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας για βιωματική μάθηση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους στον τομέα της δημoσιογραφίας!

Σχολιάστε