My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Φραγγίδη στο Δήμο Παιονίας

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλευτή Νομού Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη στο Δημαρχείο στο Πολύκαστρο, ώστε να ενημερωθεί για ζητήματα και προβλήματα  που απασχολούν το Δήμο Παιονίας.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα καθώς η υποστελέχωση των  Υπηρεσιών ,όπως για παράδειγμα  της  Τεχνικής Υπηρεσίας, καθιστά δύσκολη τόσο την εξυπηρέτηση των δημοτών, όσο  και την έγκαιρη διεκπεραίωση των διαφόρων  εργασιών. Η πλήρωση των θέσεων με την  πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού(που υπολογίζονται σε 153 κενές  από τις υφιστάμενες  279 οργανικές), καθίσταται πρωταρχική και  αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι από το έτος 2009 δεν έχει διορισθεί σε θέση Διοικητικού υπαλλήλου.

Ζήτημα μείζονος σημασίας αποτελεί για το νομό και ιδιαίτερα  για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων στο κέντρο προσωρινής  φιλοξενίας της Νέας Καβάλας ,αφού παραβιάζεται η  αρχή της αναλογικότητας του 1% σε σχέση  με τους μόνιμους κατοίκους της  Π.Ε Κιλκίς. Παράλληλα έχουν  συσταθεί Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και τάξεις υποδοχής σε σχολεία της περιοχής. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το 2016  και πρέπει να βελτιωθεί. Απαραίτητα θα πρέπει να ιδρυθούν τμήματα εκτός των υφιστάμενων Σχολικών μονάδων της περιοχής, που θα εξασφαλίζουν  πρώτιστα  την καλή γνώση της  Ελληνικής γλώσσας ,ώστε να επιτυγχάνεται στο μέλλον μια πιο  ποιοτική  εκπαίδευση  με προϋποθέσεις  για  άρτια  μόρφωση.

Η  λειτουργία  της  σιδηροδρομικής  γραμμής από τη Θεσσαλονίκη   έως την Ειδομένη ,αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά  προβλήματα που αποτρέπουν την κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών , με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην μετακίνηση επιβατών από και προς την Ευρώπη.

Ο bουλευτής αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν και την εκτενή ενημέρωση που του έκανε ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ,δεσμεύτηκε στα πλαίσια των Κοινοβουλευτικών δυνατοτήτων του υποστήριξη και διεκδίκηση κάθε τεκμηριωμένου αιτήματός τους ,ανοίγοντας ένα δίαυλο μελλοντικής επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δελτίο τύπου από Γιώργο Φραγγίδη

Σχολιάστε