My Twitter Feed

30 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φεύγει από Πολύκαστρο η 33η ΤΑΞ; -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Οι εκλογές στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Και 5 κρούσματα ιού Δ. Νείλου -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες -

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος, 2020

Να εγκριθούν και τα ολιγομελή των ΓΕΛ -

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος, 2020

Μέτρα για τα προσφυγόπουλα -

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος, 2020

Τα προσφυγόπουλα είναι τα μισά! -

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2020

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Επίσκεψη Καράογλου στο ν. Κιλκίς

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών που έχει ξεκινήσει στις περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, επισκέφθηκε σήμερα το νομό Κιλκίς.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τρεις παραγωγικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Σάντας και πιο συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις Αφοί Λεοντιάδη Α.Ε., ΚΕΒΕ (Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος) και Elvial, οι οποίες έχουν αναπτύξει έντονη εξαγωγική δράση.

«Κύριο μέλημά μας είναι η Μακεδονία και η Θράκη να αποκτήσουν πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς και αυτό επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας ότι η εδραίωση της ανάπτυξης θα επιτευχθεί εφόσον εκμεταλλευθούμε τη δυναμική της περιοχής μας», σημείωσε ο κ. Καράογλου.

Ακολούθησε κύκλος διαδοχικών συναντήσεων, με τον δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, τον μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, τον μητροπολίτη Γουμένισσας κ. Δημήτριο και τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη.

Τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων αφορούσαν τον Προαστιακό Κιλκίς-Θεσσαλονίκης και τη σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ, την κατασκευή του οδικού άξονα Μαυρονέρι-Κιλκίς, τη βελτίωση του οδικού άξονα Κιλκίς-Πολυκάστρου με κατασκευή νέας γέφυρας στον Αξιό, τη βελτίωση του τμήματος της ΠΑΘΕ από το Πολύκαστρο έως τη Χαλάστρα, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στο Δήμο Κιλκίς

Στην ατζέντα, ειδικά, της συνάντησης Κυριακίδη – Καράογλου, βρέθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς, η προσφυγική διαχείριση και ο σχεδιασμός  έργων υποδομής όπως το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall),  το φυσικό αέριο, η κατασκευή της περιμετρικής οδού Αγίου Γεωργίου για τα οποία ο δήμαρχος ζήτησε την υποστηρικτική συνδρομή του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε ότι θα προγραμματιστούν επετειακές εκδηλώσεις και στο χώρο της Μακεδονίας, η συμβολή της οποίας υπήρξε καθοριστική για την εδραίωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά της οθωμανικής κυριαρχίας, και για το σκοπό αυτό θα έχει σύντομα συνάντηση με την επικεφαλής του Οργανισμού ‘’Ελλάδα 2021’’ Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με τον υπουργό να παρακολουθεί, μετά από πρόσκληση του κ. Κυριακίδη, μέρος της ενημερωτικής εκπαίδευσης των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

«Βιτρίνα της Ελλάδας το Κιλκίς»

Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου τόνισε πως θα σταθεί επικουρικά δίπλα στα αιτήματα των φορέων του Κιλκίς για την επίλυσή τους, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να καλλιεργηθεί μια γόνιμη και αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με όλες τις αυτοδιοικητικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Το Κιλκίς είναι η «βιτρίνα» της πατρίδας μας καθώς διαθέτει δυο χερσαίες πύλες εισόδου στους Ευζώνους και τη Δοϊράνη από τις οποίες περνούν κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες. Μπορεί το μητροπολιτικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας να είναι η Θεσσαλονίκη, για εμένα όμως το ζητούμενο είναι η επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης κάθε γωνιάς της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Κιλκίς πρέπει να φύγει μπροστά και σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι σύμμαχος και συμπαραστάτης, όπως κάνω για κάθε περιφερειακή ενότητα της χωρική ευθύνης του Διοικητηρίου».

Σχολιάστε