My Twitter Feed

19 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ενίσχυση παραγωγών στις λαϊκές -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

ΚΝΕ: Μ` επιτυχία το Φεστιβάλ σε Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ένα χαρούμενο Πολιτιστικό Καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Κλειστά δυο σχολεία σε Γουμένισσα -

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος, 2020

Σπανίζουν οι σχολ. καθαρίστριες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Λύση για τους δασικούς χάρτες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Βγάλτε το Κιλκίς απ` το λοκντάουν -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Covid: Κρούσμα μετά από 5 μέρες -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Επίσκεψη εφέδρων στη Μαγνησία

Σε μία εποχή κατά την οποία η πατρίδα μας δοκιμάζεται και η εξωτερική απειλή εκδηλώνεται με προκλητικούς πολλές φορές τρόπους, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις μελών του, σε στρατιωτικούς σχηματισμούς του νομού Μαγνησίας.

Στις 5 Μαΐου 2018 επισκέφτηκε την έδρα της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» στο Βόλο. Ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Ταξίαρχο κ. Ε. Παπαδόπουλο και ο Επιτελάρχης Σχης (ΠΖ) κ. Κορέλλης που παρουσίασε την ιστορία, τις δραστηριότητες και την αποστολή της Ταξιαρχίας. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των εφέδρων. Πριν την αποχώρησή υπήρξε ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακλούθησε επίσκεψη στον Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας. Εκεί μετά από κοινή απόφαση των διοικητικών συμβουλίων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εφέδρων: στρατιωτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών των νομών Κιλκίς – Μαγνησίας, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος. Στον ίδιο χώρο τελέστηκε αγιασμό και τα εγκαίνια του εικονοστασίου, αφιερωμένο στον Άγιο Νικήτα προστάτη των εφέδρων. Ο αγιασμός έγινε από τον δυναμικό στρατιωτικό ιερέα, ταγματάρχη πεζοναύτη κ. Δημήτριο Παπαστέργιο. Μετά τη σεμνή τελετή, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς κ. Κων/νος Παπανικολάου απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας κ. Κων/νο Καραδήμα και αυτός με τη σειρά του το χρυσό μετάλλιο του Συνδέσμου.

Στις 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού: «Κιλκίς-Λαχανά», στο Στεφανοβίκειο. Υπήρξε ενημέρωση για την οργάνωση, τη δράση και την αποστολή της από τον Υποδιοικητή Σχη κ. Μπαντιμαρούδη Χαράλαμπο. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ουσιαστική συζήτηση και καίρια ερωτήματα. Στην συνέχεια υπήρξε επίσκεψη στην πίστα του αεροδρομίου όπου αξιωματικοί ενημέρωσαν για τις δυνατότητες των επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι

Στην ανταλλαγή των αναμνηστικών ο σύνδεσμος του Κιλκίς προσέφερε το κάδρο του πρώτου αξιωματικού του αλβανικού έπους, εφέδρου υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου από τη Χάλκη Δωδεκανήσου, σε ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας.

Και στις δύο επισκέψεις ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων αξιωματικών Κιλκίς κ. Κώστας Παπανικολάου, ευχαρίστησε τα επιτελεία των δύο σχηματισμών και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι κοντά σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιληφθείς καλύτερα τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτελούν το καθήκον τους με πολλαπλές αποστολές, με υψηλό βαθμό εκπαίδευσης, υψηλό φρόνημα, επαγγελματισμό, αίσθηση του καθήκοντος και την περηφάνια του προσωπικού, έτοιμο να ενεργήσει και να τιμήσει τα ελληνικά όπλα και την ιστορία τους.»

Κοινή πεποίθησή μας παραμένει ο παλαμικός στίχος:

Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα …

Δελτίο τύπου από Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Σχολιάστε