My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επίθεση στη νέα δημοτική αρχή

Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει κάποιες απ` τις πρώτες ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής Παιονίας εξέδωσε ο τέως δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης, αναφέροντας τα εξής:

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Έτσι, η νέα διοίκηση του κ. Σιωνίδη με το δελτίο τύπου που εξέδωσε για τις συναντήσεις που είχε, δεν αναφέρεται παραβλέποντας την πρόσκληση που είχε ως νέος δήμαρχος Παιονίας από τον πρόεδρο της ΠΕΔ στην τακτική συνεδρίαση της που έγινε στις 04/09/2019 ημέρα Τρίτη και με αφορμή το γεγονός ότι στις 31/08/2019 ήρθαν στο camp της Ν. Καβάλας επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες από την Μόρια, ούτως ώστε να διαμαρτυρηθεί, με τη συμπαράσταση του Δ.Σ. της ΠΕΔ και τους νέους Δημάρχους απευθυνόμενος προς το αρμόδιο υπουργείο ότι για μία ακόμη φορά βλέπουν μόνο την Κ. Μακεδονία και τον Δήμο Παιονίας ως τόπο εγκατάστασης αυτών.

Αντ’ αυτού ο κ. Σιωνίδης προτίμησε την κομματική πρόσκληση που είχε από την ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ για συνάντηση με κομματικά όργανα της Ν.Δ. και σε ερώτηση που του απευθύνθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκουντενούδη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 10/09/2019, αν είναι «μονάχα κομματικός δήμαρχος ή όχι», δεν απάντησε αλλά μόνο αναφερόταν στις συναντήσεις της 06/09/2019  με διάφορα κυβερνητικά στελέχη όπως άλλωστε αναφέρει και στο σχετικό δελτίο τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλει ο κ. Σιωνίδης να αντιληφθεί ότι είναι δήμαρχος Παιονίας και έχει χρέος να διαφυλάσσει τα συμφέροντα των δημοτών μας, την κομματική του ταυτότητα ας την αφήσει για άλλες περιπτώσεις.

Όταν διαδραματίζονται στην περιοχή μας τέτοια σοβαρά γεγονότα όπως είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό, δεν αρκεί να αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος μόνο σε τυπικές συναντήσεις αλλά να διασφαλίζει πως θα υπάρχει και αποτέλεσμα προς το συμφέρον των συνδημοτών μας.

Πέραν αυτού, στην εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως καταγγέλθηκε  και από τον πρόεδρο της Α.Ε. Πολυκάστρου κ. Λάμπη Χρηστάκη, ο κ. Σιωνίδης παρακάμπτοντας το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για την διαχείριση των γηπέδων των πρώην πρωτευουσών των καποδιστριακών δήμων της Παιονίας, εξέδωσε ο ίδιος απόφαση καταχρηστικά και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με την οποία απόφαση παραχωρεί το αθλητικό στάδιο Πολυκάστρου σε ιδιωτικό σύλλογο/ακαδημία ποδοσφαίρου που δεν είναι αναγνωρισμένος ως αθλητικό σωματείο από την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή (την ΕΠΣΚ), όπως άλλωστε προβλέπεται από τον οργανισμό λειτουργίας των γηπέδων της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.

Και ερωτούμε για την διοίκηση του κ. Σιωνίδη: Είναι του «αποφασίζουμε  και διατάσσουμε» παραβλέποντας όπως αναφέραμε τα αρμόδια θεσμικά όργανα που μέχρι πριν από λίγο καιρό, ως αντιπολίτευση παρουσιαζόταν ως ο αυτόκλητος θεματοφύλακάς τους, ή μήπως τοιουτοτρόπως «εξοφλεί» προεκλογικά γραμμάτια;

Τέλος, και δείχνοντας τις προθέσεις του ως νέα διοίκηση του Δήμου, επαναφέρει με τρόπο νομικά έωλο και θεσμικά απαράδεκτο, παραιτηθέντα αναπληρωματικό Διευθυντή υπηρεσίας του δήμου στην προηγούμενη θέση του με διαδικασία μη νόμιμη για την οποία επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία ελέγχου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου και πάντοτε με καλή πρόθεση, όπως αναφέρθηκα και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς ως δημοτική παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, σε κάθε τι που αφορά το καλό του δήμου μας και των δημοτών.

Όχι όμως να καλύψουμε σε καμία περίπτωση διοικητικές αποφάσεις και διαδικασίες οι οποίες αναλαμβάνονται με ιδιοτελές και μικροπολιτικό κίνητρο και αντιβαίνουν τους κανόνες της ορθής και αποτελεσματικής διοίκησης.”

Σχολιάστε