My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μορρυλίων Πόλις: Η ταινία -

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση,

…webex και άλλα τινά.

Του Τάσου Κεσίδη.


Η σημερινή κατάσταση θυμίζει, λίγο ως πολύ, την έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Από νωρίς η Εκπαιδευτική Κοινότητα είχε επισημάνει τους κινδύνους της έλευσης ενός «δεύτερου κύματος» της φονικής πανδημίας που μαστίζει τον τόπο μας. Είχε μάλιστα προχωρήσει και σε προτάσεις, όπως την μείωση του αριθμού των μαθητών κατά τάξη (μέγιστος αριθμός 15 μαθητές ), επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Η Κυβέρνηση επέλεξε, αγνοώντας τους εκπαιδευτικούς, να προχωρήσει με ένα κρεσέντο αυταρχισμού σε παρεμβάσεις τύπου «παγουρίνο» και μασκών – αλεξίπτωτων.

Η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε, κόντρα σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο, να προχωρήσει σε Υπηρεσιακές Τηλέ -Εκλογές «εξ’ αποστάσεως» με αποτέλεσμα την συμμετοχή μόνο του 6% των εκπαιδευτικών, οδηγώντας έτσι, σε παταγώδη αποτυχία το όλο εγχείρημα. Ταυτόχρονα η ίδια και τα «φιλικά» της «μέσα» ενημέρωσης πανηγύριζαν για το αποτέλεσμα. Αφήνοντας τελικά, για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, την υπηρεσία χωρίς αιρετούς. Για το υπόλοιπο δημόσιο απλά, λόγω συνθηκών, οι εκλογές αναβλήθηκαν.

Σήμερα, αν και το στοίχημα ήταν να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά (θυμηθείτε τις δηλώσεις για τα σχολεία που δεν θα κλείσουν), έχουν κλείσει. Το αίτημα για την ενίσχυση των δικτύων και των υποδομών στα σχολεία έπεσε στο κενό. Βρέθηκαν ξαφνικά μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς βρέθηκαν στον «αέρα». Οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να ετοιμαστούν σε χρόνο «μηδέν» και το έκαναν. Οι γονείς, παίρνοντας αντιφατικά μηνύματα, έψαχναν τα «tablet της κυβέρνησης» στα σχολεία, ανανέωναν τις συνδέσεις τους με επιπλέον κόστος και αγωνιούσαν. Τα παιδιά, το αύριο της κοινωνίας μας, «φυλακισμένα» στην κάμαρή τους απλά περίμεναν. Σήμερα, στις 2:10 μ.μ. στήθηκαν όλοι στους υπολογιστές, στα tablet και τα κινητά τους. Δάσκαλοι, γονείς και παιδιά από 4 μέχρι 12 χρονών μάταια προσπαθούσαν. Η πλατφόρμα απλά «κράσαρε». Άλλοι κατάφεραν να μπουν για λίγο, άλλοι καθόλου, άλλους τους «πέταξε» έξω και άλλοι πελαγοδρομούσαν με διακοπές και βουητά.

Επειδή έχουμε κουραστεί με την τόση «ψευδοαριστεία», επειδή πάλι θα πανηγυρίζουν τα «μέσα» για τις «επιτυχίες» τους, επειδή πάλι θα επικαλεστούν την «ατομική» μας ευθύνη και την κρισιμότητα των καιρών, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκπαιδευτικοί επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο. Είναι αυτοί που χρεώθηκαν, υποχρεώθηκαν και διέθεσαν τον προσωπικό τους εξοπλισμό στην Υπηρεσία, γιατί έχουν συναίσθηση του λειτουργήματος που επιτελούν. Είναι αυτοί που στάθηκαν, στέκονται και θα σταθούν κοντά στους μαθητές τους βρίσκοντας πάντα τον τρόπο.

Επειδή το μαύρο θα βαφτεί άσπρο για ακόμη μια φορά, σας ζητείται να κρίνετε αν αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι περιορίζεται μόνο στην Εκπαίδευση. Αν παίζεται για πρώτη φορά ή αν δεν θα παιχτεί στο μέλλον. Ένα να ξέρετε οι εργάτες της εκπαίδευσης, όπου και αν ανήκουν ιδεολογικά, μόνο κουτόχορτο δεν τρώνε.

Σχολιάστε