My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ενθάρρυνση συμμετοχής γυναικών

Αγαθοπούλου: Οι γυναίκες να αναδειχτούν στα κέντρα αποφάσεων.

Αυτές τις μέρες, στην Κοζάνη, βρίσκεται σε εξέλιξη το 6ο κατά σειρά επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΘΙ, στo πλαίσιο του προγράμματος «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».

agathopoulou-KOZANH1Καθ’ όλη την πρώτη ημέρατου σεμιναρίου στην Κοζάνη, παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό προς τις συμμετέχουσες κατά την έναρξη των εργασιών, θέτοντας τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης για το ΚΕΘΙ.

Στον χαιρετισμό της η κ. Αγαθοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο στόχος της νέας διοίκησης είναι να ξαναβάλει σε δημιουργική τροχιά το Κέντρο που κατά σειρά ετών έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην προώθηση της ισότητας των φύλων, αλλά που τα τελευταία χρόνια είχε απαξιωθεί σημαντικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση, ότι σε περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τα θέματα ισότητας των φύλων επιδεινώνονται ή αποκτούν χαμηλή προτεραιότητα, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν το «κλειδί» για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων γενικότερα, αν αυτό επιδιωχθεί οργανωμένα και μεθοδικά. Οι ίδιες οι διαφορές των φύλων μπορούν να γίνουν μοχλός για την καταπολέμηση της ανισότητας τόσο στον τομέα της πολιτικής όσο και γενικότερα.

Όσο για την πολιτική συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενη και την προσωπική της εμπειρία στα κοινά, η πρόεδρος του ΚΕΘΙ επισήμανε ότι ενώ οι διακρίσεις κατά των γυναικών έχουν βαθιές ρίζες και δε μπορούν να κρυφτούν πίσω από μια ίση πολιτική μεταχείριση ανδρών και γυναικών, μπορούν να αντισταθμιστούν στην πράξη, όταν οι γυναίκες καταφέρνουν τελικά να αναδειχτούν σε κέντρα αποφάσεων και στον πολιτικό στίβο. Στη συνέχεια η Ειρήνη Αγαθοπούλου αντάλλαξε απόψεις και μοιράστηκε εμπειρίες με τις συμμετέχουσες στο σεμινάριο, ενώ πήρε μέρος και στο βιωματικό σεμινάριο της πρώτης μέρας.

Τέλος, κατά την παραμονή της στην Κοζάνη η πρόεδρος του ΚΕΘΙ επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρογια την έμφυλη βία στην περιοχή, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και εξέφρασε την πρόθεση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα συντονισμού αρμόδιων φορέων και Υπουργείων ώστε οι πολύτιμες αυτές δομές να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και το επόμενο διάστημα.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη και οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει είναι : Φύλο-Κοινωνία-Πολιτική, Δομές πολιτικής εξουσίας, Πολιτική Επικοινωνία και Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται να επαναληφθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δελτίο τύπου απ` το ΚΕΘΙ

Σχολιάστε