My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ενημερώσεις για ΤΕΒΑ στη Παιονία

Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης στις παρακάτω  Δημοτικές Ενότητες για δύο περίπου ώρες:

  • Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 10:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας
  • Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.
  • Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 13:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της  Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης (πρώην Δημαρχείο Αξιούπολης)

1η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Κοινωνικοποίηση παιδιών»:

Βασικός άξονας της ενημέρωσης θα είναι η  ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Υγεία και υγιεινή διατροφή»:

Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η  ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα)  και υγιεινά σνακ.

Σχολιάστε