My Twitter Feed

29 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

20 μόνο εισακτέοι στο ΑΕΙ Κιλκίς -

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Νέο καμπανάκι για τα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Κορύφωση καμπάνιας εμβολίων -

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Στάση εργασίας για εμβολιασμούς -

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σκρά -

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Στήριξη των κοινωνικών δομών -

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

ΕΛΜΕ: Κατέρρευσε το ψέμα τους -

Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ξανά “κίτρινοι” αλλά …σταθεροί! -

Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ενημέρωση για τα ΚΕΠ plus

Η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας στοχευμένων πληροφοριών και χρήσιμων δεδομένων στην άμεση υπηρεσία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του επενδυτικού εν γένει περιβάλλοντος συνιστά τον πυρήνα της φιλοσοφίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης (ΚΕΠ) Plus που προωθεί τάχιστα προς υλοποίηση το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η επιτυχημένη συνταγή των ΚΕΠ στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη αξιοποιείται στο νέο μοντέλο των ΚΕΠ Plus οι βασικές λεπτομέρειες του οποίου αναπτύχθηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς ως τόπου επιλογής του νέου ψηφιακού εγχειρήματος μαζί με δεκαεπτά άλλες πόλεις της επικράτειας.

Η συνάντηση εργασίας προκλήθηκε με διοργανωτική ευθύνη του υπουργείου και τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά και επιστημονικών συνεργατών του.

Χαιρετίζοντας τη δημόσια διαβούλευση ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε ότι η αξιοποίηση των ΚΕΠ Plus στη διαδικασία του επιχειρείν θα προσδώσει δύναμη και εφόδια στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε μέσα από τα άυλα αγαθά της ψηφιακής τεχνολογίας να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε νέες γραμμές παραγωγής με εγχώριο αλλά και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε στο χαιρετισμό του ότι ο ρόλος των ΚΕΠ αλλάζει μορφή, διευρύνεται και στρέφεται στην επιχειρηματικότητα για να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της με ψηφιακές εφαρμογές on line που θα διευκολύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία των νεοφυών επιχειρηματικών μονάδων με συγκριτικά οφέλη τη δικτύωση, τη μεταξύ τους διασύνδεση και νέους τρόπους διακίνησης των προϊόντων.

“Είναι μία μοναδική ευκαιρία, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας με μελετημένα και στοχευμένα βήματα”, τόνισε ο υφυπουργός.

Αναλυτική παρουσίαση των ΚΕΠ Plus έκανε ο γεν. γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Κωστόπουλος.

Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε συμμετείχαν με ιδέες και προτάσεις ο αντιπρόεδρος της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς (ΔΙΒΙΠΕΚ) Ιωάννης Πετρίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών π. Δήμου Γαλλικού Αλέξανδρος Κατσιαβός, ο διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, ο υπεύθυνος του ΓΕΜΗ του ΕΒΕ Κιλκίς Σωτήρης Τσέτος, ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και χειριστής του Μητρώου Οικοτεχνίας Χρήστος Σαπρανίδης,  καθώς και οι Γιώργος Μπίκος (οικοτεχνία προϊόντων ελιάς) και Στέφανος Καμπέρης (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ‘’Staramaki’).

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Θωμαϊδης, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μπαλάσκας, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης των ΚΕΠ Αναστάσιος Νικολαϊδης, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων του ΕΒΕ Κιλκίς Πολύκαρπος Βασιλειάδης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπυρίδων Μιχαηλίδης, ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Crystal Νίκος Τσεκλίδης  ο Παντελής Ιορδανίδης παραγωγός αρωματικών φυτών και οι Αντώνης Βουρδογιάννης και Πέτρος Παπαιορδάνου από την ΚοινΣΕπ Staramaki.

Σχολιάστε