My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών αγροτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε  περιοχές κοντά στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στοχεύει το πρόγραμμα ΑCT SOS (Πρωτοβουλία Interreg), προϋπολογισμού 453.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει το νομό μας και την Πέλλα, καθώς και την Πελαγωνία και τον Βαρδάρη από την πΓΔΜ, περιοχές που έχουν υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες δημογραφική, οικονομική και κοινωνική αποσύνθεση.

Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετέχει το Κέντρο Εργάνη και από την πΓΔΜ φορείς που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον εναλλακτικό τουρισμό και την οινοποιία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η παροχή επιτόπου συμβουλών επιχειρηματικής υποστήριξης και καινοτόμων λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα 50 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και στα δύο κράτη, διασυνοριακή επιχειρηματική συνεργασία και κοινές προσπάθειες προς νέες αγορές, ενεργοποίηση πλατφόρμας που επιτρέπει την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις πληροφορίες και διαδραστικές υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να επεκταθούν σε νέες αγορές. Δέκα άνεργοι νέοι με υψηλή μόρφωση θα εργαστούν μαζί με τις επιλεγμένες επιχειρήσεις.

Πηγή:Voria

Σχολιάστε