My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εμπάργκο προμηθευτών σε νοσοκομεία

Οι προμηθευτές αναλώσιμων υγειονομικών υλικών προχωρούν από αύριο Τρίτη σε παύση των επί πιστώσει παραδόσεων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία  θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου για την παραλαβή υλικών. Ταυτόχρονα, κηρύσσουν εμπάργκο σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας (“Ευαγγελισμός”, “Γ. Γεννηματάς”, “Σωτηρία”, “Νοσοκομείο Ρόδου”, “Αττικόν” και Αλεξανδρούπολης).

Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση χρεών ενάμιση έτους και τα οποία φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν ρευστότητα για να πληρώσουν τους προμηθευτές, ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν χρήματα, η εξόφληση “σκοντάφτει” στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών, Θεόδωρος Δουρμούσογλου, είπε ότι τα χρέη του Δημοσίου ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, οι προμηθευτές έχουν πληρωθεί μόνο μερικούς μήνες για το 2010 και το 2011, ενώ για το 2012 δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

“Δεν κάνουμε ούτε απεργία, ούτε εμπάργκο στην προμήθεια των υλικών, αλλά για πραγματική αδυναμία να εξασφαλίσουμε τα εμπορεύματα”, τόνισε και επεσήμανε ότι οι αποθήκες είναι άδειες γιατί καμία εταιρία δε δέχεται να προμηθεύσει στην Ελλάδα επί πιστώσει.

Αν υλοποιήσουν τελικώς οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού την απειλή τους και σταματήσουν από αύριο να παραδίδουν τα υλικά τους στο ΕΣΥ, το μόνο βέβαιο είναι ότι ελάχιστα νοσοκομεία θα μπορούν σε λίγες ημέρες να λειτουργήσουν.

Βέβαια όλοι έχουν απευθύνει έκκληση στον κλάδο να μην προχωρήσει στη διακοπή παράδοσης των προϊόντων του και να σεβαστεί τις δυσκολίες των ασθενών.

Πηγή: NEWS 247

Σχόλια
One Response to “Εμπάργκο προμηθευτών σε νοσοκομεία”
  1. Ο/Η Εθνικιστης λέει:

    Αφού σε λίγο καιρό θα έχουμε ποδηλατόδρομο στο Κιλκίς, τίποτα δεν με φοβίζει.

Σχολιάστε