My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Εμμονή στη στήριξη των λίγων”

(Βίντεο) «Μα είναι κάτι πιο βαθύ, αυτό που σας λερώνει. Είναι η εμμονή σας στη στήριξη των λίγων με πολλά και των πολλών με πολύ λίγα.»

Παραφράζοντας στίχους του Ν. Καββαδία και προσθέτοντας τη βασική πολιτική εκτίμηση του κόμματός της, η βουλέυτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου εκφώνησε σήμερα Δευτέρα στη Βουλή την ομιλία της για τον προϋπολογισμό.

Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε λέγοντας πως η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να καταρτίσει έναν προϋπολογισμό με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο και παρόλα αυτά δεν το έκανε. «Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται να επικυρώσει το πλαίσιο της πολιτικής που ήδη εφαρμόζετε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής σας», τόνισε προσθέτοντας:

«Κόβετε τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ενώ παράλληλα προχωράτε σε διορισμούς ημετέρων στο επιτελικό κράτος με παχυλούς μισθούς. Από την άλλη τους πραγματικούς νέους επιστήμονες αυτής της χώρας, επιλέγετε να τους απαξιώσετε, αφού βλέπουν διορισμούς σε επιτελικές θέσεις χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσόντα, απλά και μόνο με κομματική ταυτότητα.»

Και συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι «οι νέοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης είναι περισσότεροι από 400.000 και εσείς ισχυρίζεστε ότι σχεδιάσατε πρόγραμμα για να επαναφέρετε 500 άτομα.»

Επίσης, τόνισε τον εμπαιγμό των συνταξιούχων με την περικοπή των συντάξεων και της 13ης σύνταξης, το παχιά λόγια στους αγρότες που δεν εκφράζονται μέσα στον προυπολογισμό όπως είναι η έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και στην απαξίωση των ωφελουμένων της κοινωνικής πολιτικής και των προνοιακών επιδομάτων με την περικοπή αυτών.

Είπε χαρακτηριστικά «Μα είναι κάτι πιο βαθύ, αυτό που σας λερώνει, όπως θα έλεγε και ο Μικρούτσικος. Είναι η εμμονή σας στη στήριξη των λίγων με πολλά και των πολλών με πολύ λίγα.»

Συνέχισε για την γυναικεία εργασία λέγοντας ότι «Είχατε ευκαιρία να αποτυπώσετε σε αυτόν τον προϋπολογισμό, τα μέτρα ενίσχυσης της εργασίας, και ιδιαίτερα της γυναικείας εργασίας διότι οι γυναίκες είναι αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και την ανεργία. Αναφέρομαι σε μέτρα στήριξης των γυναικών που θέλουν να δουλέψουν, αλλά δεν μπορούν γιατί λείπουν οι χώροι φύλαξης παιδιών, η πρόνοια για τους ηλικιωμένους, τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, τα μέτρα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.»

Κλείνοντας η βουλεύτρια ανέφερε ότι «είχε την κρυφή ελπίδα ο κόσμος, ότι στον πρώτο προϋπολογισμό εκτός μνημονίων θα δινόταν το σήμα απομάκρυνσης από τις πολιτικές που οδήγησαν στα μνημόνια και της δημιουργίας ενός σύγχρονου κράτους, ενός κράτους που στηρίζει τις κοινωνικές δομές, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον μικρό επαγγελματία. Αντίθετα, βλέπουμε ότι συνεχίζετε ακάθεκτοι τις πολιτικές που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στην κρίση. Μέχρι εκεί εκτείνεται το όραμά σας και λυπούμαστε πραγματικά για αυτό.»

Η ομιλία της κ. Αγαθοπούλου:

Σχολιάστε