My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρση του περί ευθύνης υπουργών -

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Εμείς στον κόσμο μας!

Του Τάσου Παππά.


Στην Ευρώπη χτυπάνε συναγερμό για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού. Αυτό ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε τη σύνοδο κορυφής, ρίχνοντας σε δεύτερη μοίρα τα ζητήματα που ήταν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων.

Η Μέρκελ και ο Μακρόν κατηγόρησαν τις χώρες που ποντάρουν πολλά στον τουρισμό για να περιορίσουν τις ζημιές της προηγούμενης χρονιάς ότι κινούνται με επιπολαιότητα. Η Πορτογαλία που άνοιξε βιαστικά τα σύνορα της επαναφέρει μέτρα καραντίνας στην πρωτεύουσα και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση πιλοτάρει χωρίς ζώνη ασφαλείας και χωρίς αλεξίπτωτο το αεροπλάνο της αισιοδοξίας. Έπαθε, αλλά δεν έμαθε. Αρκεί να θυμηθούμε πόσες φορές έχει δηλώσει ο επικεφαλής της ότι τελειώνουμε με την πανδημία. Αρκεί να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας εκείνη την ειδυλλιακή εικόνα του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη με φόντο το ηλιοβασίλεμα το περσινό καλοκαίρι. Έχουν ξεχάσει τις συνέπειες απ’ αυτήν την απύθμενης ελαφρότητας πρωτοβουλία οι κυβερνητικοί παράγοντες;

Υποσχέθηκαν εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντρα. Προχωρούν με βήμα σημειωτόν. Δεσμεύτηκαν για ουσιαστική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά κάνουν προσλήψεις με το σταγονόμετρο και πανηγυρίζουν ανακοινώνοντας πολιτικές σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο μέλλον. Το τείχος ανοσίας χτίζεται με βραδείς ρυθμούς γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι νέες ηλικίες δεν προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με την επιβαλλόμενη συχνότητα.

Οι ειδικοί που παρελαύνουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες δεν έχουν μία φωνή και το αποτέλεσμα είναι η εδραίωση κλίματος σύγχυσης. Άλλος καθησυχάζει, άλλος ανησυχεί. Η κυβέρνηση προειδοποιεί για τη μετάλλαξη και την ίδια στιγμή ανοίγει τα σύνορα διάπλατα. Οι παλινωδίες των αρμοδίων με το σκεύασμα της AstraZeneca (στην περίπτωση αυτή είναι δεδομένες οι ευθύνες της γκρίζας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών), ενισχύουν το ρεύμα των σκεπτικιστών και δίνουν πόντους στην «παράταξη» των αρνητών και των συνωμοσιολόγων.

Ελπίζουμε το φετινό φθινόπωρο και ο φετινός χειμώνας να μην έχουν καμιά σχέση με το περσινό φθινόπωρο και τον περσινό χειμώνα. Διαφορετικά, όσες δημοσκοπήσεις κι αν κυκλοφορήσουν, όσες θριαμβολογίες κι αν εκτοξευθούν από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, η οργή του κόσμου δεν θα είναι εύκολο να μαζευτεί.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε