My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΕΛΛΥ: Ερώτηση για νοσοκομεία

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων Σερρών και Κιλκίς εκατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας (Σερρών) και Μαρία Αθανασίου (Αθηνών).

Η ερώτηση:

“Κύριε Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η εξεύρεση ιατρών για την στελέχωση νοσοκομειακών δομών προς κάλυψη των υγειονομικών αναγκών (με συμβασιούχους) των Ελλήνων πολιτών είναι δυσχερής, γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Οι νέοι ιατροί έχουν επιλέξει το δρόμο του εξωτερικού, οπότε δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι ιατροί σε αναμονή, όπως συνηθίζονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, σε λίγα χρόνια, δεν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, ούτε για τις μόνιμες θέσεις ειδικευμένων ιατρών στο Ε.Σ.Υ.. Ένα Ε.Σ.Υ. που λειτουργεί υπό τέτοιες προϋποθέσεις, όμως, το οποίο δεν θωρακίζεται και δεν ενισχύεται, νομοτελειακά, θα οδηγηθεί σε απαξίωση. Όπως πληροφορούμαστε από τους εργαζομένους των Νοσοκομείων, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας (παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, γαστρεντερολόγοι). Τη φετινή χρονιά, η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος βιώνει μια ιογενή πανδημία. Λόγω της φύσεως της νόσου δημιουργήθηκαν νέες ανάγκες για λειτουργία ειδικών ιατρείων, τακτικών και επειγόντων, αλλά και νέων κλινικών, αφιερωμένων στην καταπολέμηση συγκεκριμένων λοιμώξεων για τη νοσηλεία ασθενών. Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω εργασιακή επιβάρυνση του ήδη μειωμένου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων. Επιπλέον, ο αριθμός του προσωπικού που ασθενεί ή είναι σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, συνεχώς αυξάνεται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση στελέχωση των κενών θέσεων υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού στα ως άνω Νοσοκομεία, καθώς και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αφού, σε ενδεχόμενη αρνητική εκδοχή απάντησής σας, το υφιστάμενο προσωπικό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς στις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του, εις βάρος των νοσηλευόμενων ασθενών;”

Σχολιάστε