My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

ΕΛΑΣ: Συναγερμός και για τοπικές παρελάσεις

«Τείχη» προστασίας θα αναπτυχθούν γύρω από τις εξέδρες των επισήμων, προληπτικοί έλεγχοι, εναέρια μέσα επιτήρησης, κάγκελα και διαπιστεύσεις, θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας. Έμφαση θα δώσει η ΕΛ.ΑΣ. και στις τοπικές παρελάσεις, καθώς η δυσκολία να προσεγγίσουν τις «μεγάλες» εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορεί να… προσανατολίσει κάποιους σε… «παρεμβάσεις» σε μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις. Η εντολή από το Αρχηγείο είναι «κανένα παρατράγουδο πουθενά» και με αυτό το μότο θα οργανωθούν και τα κατά τόπους μέτρα ασφαλείας.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επί ποδός θα βρίσκεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για προληπτικούς ελέγχους, αλλά και δημιουργία «τείχους» προστασίας γύρω από τις εξέδρες των επισήμων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις τοπικές παρελάσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επαναληφθούν με κανένα τρόπο τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί πριν από ένα χρόνο κατά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δημιούργησαν μια ιδιότυπη «παράδοση» διαμαρτυρίας κατά τους εθνικούς εορτασμούς. Για τον λόγο αυτό, τόσο κατά τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας όσο και στη στρατιωτική παρέλαση της συμπρωτεύουσας, έχουν ήδη σχεδιαστεί μέτρα προστασίας των επισήμων.

Σχεδιασμός
Το μοντέλο βάσει του οποίου έχει οργανωθεί η αστυνομική επιχείρηση της 28ης Οκτωβρίου είναι ο σχεδιασμός που είχε εφαρμοστεί κατά τον προηγούμενο εορτασμό εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν πια -και μετά την εμπειρία από την επίσκεψη Μέρκελ- ότι προληπτικοί έλεγχοι, εναέρια μέσα επιτήρησης και επιτόπου μέτρα ασφαλείας, όπως κάγκελα και διαπιστεύσεις, έχουν σημαντικό αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά, επίκεντρο των εορτασμών, αλλά και των διαμαρτυριών αναμένεται να είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό, Δήμος και Αστυνομία έχουν στρέψει στη στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους. Το σχέδιο αποτροπής των εκτρόπων συμπεριλαμβάνει κιγκλιδώματα (όπως άλλωστε αποκάλυψε και χθες το «Εθνος»), αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων και προληπτικές προσαγωγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, θα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Για την ενίσχυση των διμοιριών ΜΑΤ της συμπρωτεύουσας θα μετακινηθούν και από την Αθήνα οι πιο «μάχιμες» διμοιρίες.

Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στην Αθήνα, όπου -όπως και στη συμπρωτεύουσα- η παρέλαση θα κρατήσει πολύ λίγη ώρα. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας και στην Αθήνα είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση, χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Πηγή: Ethnos.gr

Σχόλια
One Response to “ΕΛΑΣ: Συναγερμός και για τοπικές παρελάσεις”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Επίσημοι πίσω απο κιγκλιδώματα, φυλασσόμενοι απο αμέτρητες δυνάμεις ασφαλείας φοβούμενοι την οργή του κόσμου. Αραγε πώς νιώθει ένας αιρετός άρχων πάνω στην εξέδρα αποκομμένος απο τον λαό; Αραγε τί σκέπτεται ο ξένος επισκέπτης που αντικρύζει αυτή την εικόνα για την χώρα που γέννησε την δημοκρατία και την ελευθερία; Αραγε τί λέει η μάνα και ο πατέρας στο μικρό παιδί τους;
    Την επόμενη φορά ας κάνουν παρελάσεις “κεκλεισμένων των θυρών” ή ας κυρήξουν και τον στρατιωτικό νόμο κατεβάζοντας τα τάνκς.
    Aστυνομοκρατούμενο κράτος=ανελεύθερη χώρα.

Σχολιάστε