My Twitter Feed

2 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Άσπρος: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Εκφοβίζουν ή παίζουν τον Παπά;

Του Στέλιου Κούλογλου.


Μου έστειλαν από τη σύνταξη του Tvxs μια κωμικοτραγική ιστορία. Στις 16 Ιουλίου, το tvxs δημοσίευσε μια επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε μία συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, «αστυνομικοί κινήθηκαν εντελώς αναίτια και απρόκλητα εναντίον στους φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί σημαντικά η δυνατότητα εκτέλεσης της εργασίας τους». Στην ανάρτηση δεν υπήρχε καν σχολιασμός του tvxs, παρά αναδημοσίευση της ανακοίνωσης της ΕΦΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 4 Νoεμβρίου, σχεδόν 4 μήνες μετά, η Ελληνική Αστυνομία (Γενική Διεύθυνση Αττικής) έστειλε έγγραφο στο tvxs με το οποίο ζητάει «να μας γνωρίσετε τα στοιχεία του συντάξαντα του ανωτέρω άρθρου, προκειμένου να εξεταστεί ενόρκως στα πλαίσια της διενεργούμενης προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης». Η σύνταξη του Tvxs εξήγησε στον αστυνομικό που τηλεφώνησε σχετικά, ότι ο συντάκτης είχε απλώς αναδημοσιεύσει την ανακοίνωση των Φωτορεπόρτερ.

Άρα το tvxs δεν μπορεί να συνεισφέρει το παραμικρό στην προκαταρκτική εξέταση που αποφάσισε κάποτε να κάνει η αστυνομία. Άλλωστε μετά από τόσο καιρό, και 150 αναρτήσεις την ημέρα, κανείς δεν θυμάται ποιος έκανε , πριν 4 μήνες, μια συνηθισμένη ανάρτηση ρουτίνας.

Παρόλα αυτά, ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την εξέταση, τηλεφώνησε ξανά, αναζητώντας τον δημοσιογράφο για να καταθέσει για ένα περιστατικό που δεν ξέρει. Από τη σύνταξη μου ζήτησαν τη γνώμη μου και τους είπα ότι απάντησαν σωστά. Στην περίπτωση που γνώριζαν κάτι για το συγκεκριμένο περιστατικό αστυνομικής βίας και τις ευθύνες κάποιων οργάνων, θα μπορούσαν να εξετάσουν ένα παρόμοιο αίτημα, εκτός και αν επρόκειτο για το δημοσιογραφικό απόρρητο. Κάποιες φορές συμβαίνει η αστυνομία να ζητά πληροφορίες, αν πρόκειται για εγκλήματα ή άλλες σοβαρές υποθέσεις. Και εκεί αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι ανάλογα με την περίσταση, αν θα καταθέσουν ή όχι. Αλλά για την αναδημοσίευση ανακοίνωσης, πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία. Και υποθέτω ότι θα έχουν απευθυνθεί και στα άλλα site, που αναδημοσίευσαν τότε την ανακοίνωση.

Δεν ξέρω αν οι υφιστάμενοι του κ. Χρυσοχοϊδη δεν είναι σε θέση να καταλάβουν αυτά τα αυτονόητα πράγματα ή προσπαθούν να εκφοβίσουν. Αν πρόκειται για το τελευταίο, ματαιοπονούν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι οι παλιές πρακτικές της δεξιάς και της δικτατορίας- μέρες Πολυτεχνείου που είναι- με τις κλήσεις στην Ασφάλεια “δι’ υπόθεσιν σας”, έχουν κανονικά αρχειοθετηθεί στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν αντί να κυνηγούν φαντάσματα, να ψάξουν να βρουν τον νεοναζί Παππά που τους ξέφυγε. Φαίνεται ότι έχουν χρόνο, αλλά τον σπαταλούν άδικα. Εκτός αν, με την ανοχή ή την καθοδήγηση Χρυσοχοϊδη, θέλουν να κάνουν ακριβώς αυτό. Να προσποιούνται ότι ψάχνουν για αναδημοσιεύσεις. Άντε και να δείρουν μεθαύριο τον Κουτσούμπα ή τον Βαρουφάκη. Για να μην βρουν ποτέ τον Παππά.

ΥΓ1. Με την ευκαιρία: έχει ξεκινήσει καμία προκαταρκτική διοικητική εξέταση για το πως την κοπάνησε ο υπό-Φύρερ, ενώ σύμφωνα με τα αστυνομικά όργανα δεν υπήρχε ούτε μια στο τρισεκατομμύριο ;

2. Θα διατάξει ο κ. Χρυσοχοϊδης τους ινσπέκτορ Κλουζώ να κόψουν την πλάκα, ή θα το συζητήσουμε στις διεθνείς οργανώσεις για την προστασία των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του τύπου; Γιατί την άλλη φορά που στο Ευρωκοινοβούλιο τον είπαν-μαζί με τους άλλους κυβερνητικούς- ακροδεξιό, υποτίθεται ότι θίχτηκε.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε