My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Εκτελεστές πολιτικού…

…συμβολαίου.

Του Τάσου Παππά.


Αποκλείουν από την προανακριτική επιτροπή όποιον φοβούνται ότι θα τους δυσκολέψει και αλλάζουν τη σύνθεσή της, χωρίς να έχουν αυτήν την αρμοδιότητα. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Κρατούν στην προανακριτική επιτροπή όποιον θέλουν κι ας είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρέπει να εξαιρεθεί λόγω εμπλοκής.

Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Δηλώνουν πως είναι εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής εισαγγελείς, ότι θα ακούσουν μόνον τη συνείδησή τους και θα είναι ανιδιοτελείς και αμερόληπτοι, γιατί επιθυμούν διακαώς να λάμψει η αλήθεια, αλλά λειτουργούν σαν βαποράκια των εμπόρων του ρεβανσισμού. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.

Καλούν για μάρτυρες όποιους νομίζουν ότι θα υπηρετήσουν τη γραμμή τους, είτε είναι σχετικοί με την υπόθεση είτε είναι προδήλως άσχετοι. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Απορρίπτουν χωρίς συζήτηση τις προτάσεις των πολιτικών αντιπάλων τους για κλήση μαρτύρων που τα ονόματα τους αναφέρθηκαν στη διαδικασία και πιθανολογείται ότι θα έχουν κάτι να συνεισφέρουν στη διερεύνηση των κατηγοριών. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Μεσούσης της διαδικασίας, αποφασίζουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, φορτώνοντας με τον μισό ποινικό κώδικα το «αντικείμενο» του παράφορου μίσους τους. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Μετατρέπουν μάρτυρες –μη πολιτικά πρόσωπα– σε υπόπτους χωρίς να έχουν πάρει την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.

Χαρακτηρίζουν σοβαρές και αξιόπιστες τις καταθέσεις εκείνων των μαρτύρων που τους λένε όσα είχαν συνεννοηθεί από πριν να τους πουν. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Πετάνε στα σκουπίδια τις καταθέσεις ενοχλητικών μαρτύρων επειδή λένε πράγματα που αποδομούν το αφήγημά τους.

Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν. Παραβιάζουν το απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας, δημοσιοποιώντας στοιχεία μαρτυρικών καταθέσεων με επιλεκτικό τρόπο και δεν τρέχει τίποτε. Είναι πλειοψηφία και έχουν το… δικαίωμα να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ξεφτιλίζουν το Κοινοβούλιο, ανοιγοκλείνοντας την κάλπη παρουσία του προέδρου του Σώματος, πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, αλλά σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.

Εχουν καταλήξει σε ετυμηγορία πριν ακόμη ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή τις εργασίες της και δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Είναι πλειοψηφία και κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν προεξοφλήσει την ενοχή εγκαλούμενου, καταργώντας το τεκμήριο αθωότητας και ακυρώνοντας στην πράξη την ίδια την προανακριτική. Είναι πλειοψηφία και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θα στείλουν τον Παπαγγελόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο και από εκεί, ελπίζουν, στο Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη κι αν το κατηγορητήριο πάσχει. Είναι πλειοψηφία και έτσι γουστάρουν.

Δικαίως η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Δώρα Αυγέρη τούς είπε: «Αφού αρνείστε τα πάντα, δεν μας δίνετε και το πόρισμα που το έχετε έτοιμο, να μην ταλαιπωρείτε και την επιτροπή;» Η ρευστοποίηση της σοβαρότητας, της νομιμότητας, της ηθικής, της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Ανάγωγα

Κρατήθηκαν, κρατήθηκαν, αλλά δεν άντεξαν. Εκδηλώθηκαν. Καπιταλισμό έχουμε και δεν μπορώ να δεσμευτώ για το τι θα κάνουν οι επιχειρήσεις, είπε ο ένας. Ο καπιταλισμός προχωρά μέσα από τις κρίσεις του, αποφάνθηκε ο δεύτερος. Στον καπιταλισμό έχουμε και μειώσεις μισθών και εγώ είμαι καπιταλιστής, μας ενημέρωσε ο τρίτος. Ο καπιταλισμός είναι κακό πράγμα αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική, δήλωσε ο τέταρτος. Οπότε, βγάλτε τον σκασμό και αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Να πλουτίζουν εις υγείαν των κορόιδων.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε