My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΕΚΚ: Ορισμένοι υπερασπιζουν μονομερως το περιβαλλον

“Εμείς δεν πρόκειται να θυσιάσουμε το περιβάλλον για θέσεις εργασίας, αλλά ούτε και θα δεχτούμε να σώσουμε ένα δέντρο και να καεί το δάσος (θέσεις εργασίας).” Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς για το θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί έντονα το νομό μας και αφορά το ενδεχόμενο μεταλλευτικών εξορύξεων.

Κάνοντας λόγο για ορισμένες θέσεις που “έχουν στόχο να υπερασπιστούν μονομερώς πολύτιμα αγαθά, όπως είναι το περιβάλλον”, το ΕΚΚ προτείνει την “έναρξη διαλόγου και ενημέρωσης από καθ’ ύλην αρμόδιους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σχετικά με αναφορές στον τοπικό τύπο διαφορετικών θέσεων και απόψεων παραγόντων – επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων, που αφορούν τις μεταλλευτικές έρευνες στον Νομό Κιλκίς και την πιθανή διαδικασία εκμετάλλευσης, τις θεωρούμε όλες καλοπροαίρετες αν και ορισμένες έχουν στόχο να υπερασπιστούν μονομερώς πολύτιμα αγαθά, όπως είναι το περιβάλλον, αγνοώντας ή μη δίνοντας την σημασία που πρέπει στο άλλο κοινωνικό αγαθό και αξία της απασχόλησης.

Το θέμα των μεταλλευτικών ερευνών και της αξιοποίησης του τοπικού ορυκτού πλούτου θα πρέπει να μας ενώνει, άσχετα με τις ευαισθησίες που προτάσσει και έχει ο καθένας μας. Ας μην προκαταλαμβάνουμε, αφού ακόμη δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα από τις περιβαντολλογικές μελέτες  και τις επιπτώσεις στην ρύπανση και το μέγεθος της ανάπτυξης που αφορά την απασχόληση. 

Η σύζευξη των δύο αυτών κοινωνικών αγαθών πρέπει να συνυπάρχει και είμαστε διατεθειμένοι να τα προστατέψουμε και τα δύο όλοι μαζί.
Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι κυρίαρχο θέμα για όλους μας, νόμοι και κανόνες που διέπουν την προστασία του υπάρχουν , ο προβληματισμός μας θα πρέπει να είναι αν και κατά πόσον εφαρμόζονται και εκεί θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος όλοι μας αποδεικνύοντας και την ευαισθησία μας. 

Προτείνουμε την έναρξη διαλόγου και ενημέρωσης από καθ’ύλην αρμόδιους, επιστήμονες, φορείς και την πολιτεία για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά σημαντική παράμετρο τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.”

Σχολιάστε