My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εκκίνηση προγράμματος από το Κιλκίς

Στην Επιμορφωτική Κιλκίς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 η εναρκτήρια συνάντηση του έργου (Ευκαιρία για Αλλαγή: Ενδυνάμωση και Αποκατάσταση» (A Chance for Change: Empowerment&Restoration) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 10 εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετέχουν στο έργο από το Ην. Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κύπρο, ενώ η εκπρόσωπος της Ισπανίας συμμετείχε στη συνάντηση μέσω Skype.

Ελληνικό χρώμα είχε η συνάντηση, μιας και οι 6 από τους 10+1 συμμετέχοντες ήταν Έλληνες, 4 από την Επιμορφωτική, 2 Κύπριοι και ένας“GreekLondoner”.Ο τελευταίος μάλιστα είναι ο ακαδημαϊκός Dr. TheoΓαβριηλίδης, ιδρυτής των διεθνών οργανισμώνIARSκαι RestorativeJusticeforAll, Με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο στον ακαδημαϊκό τομέα, εμπνευστής του συγκεκριμένου έργου που σαν στόχο έχει την:

  • Αύξηση της ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους, ιδίως όσον αφορά στη βία με βάση το φύλο, τις διακρίσεις, τον αποκλεισμό και την κατάχρηση.
  • Ενδυνάμωση των νέων για συμμετοχή στο έργο μέσω του εθελοντισμού και της κοινωνικής δράσης.
  • Ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή 2 πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενός «Πλαισίου επάρκειας ικανοτήτων διαχείρισης της βίας με βάση το φύλο, για εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας (YOUTHWORKERS)»
  • Οικοδόμηση σχέσεων ανάμεσα σε οργανώσεις για νέους στις συμμετέχουσες χώρες και σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρέχοντας παράλληλα στους βασικούς εργαζομένους των συμμετεχόντωνοργανισμών νέες δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους του προγράμματος και να τους κάνουν γνωστούς σε άλλους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα εργασίας, έγινε ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων των εταίρων, καθώς και λήφθηκαν κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το έργο και την επίτευξη των στόχων του.

Η επόμενη συνάντηση συντονισμού ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Ναντ της Γαλλίας, τον Ιούνιο του 2020.

Σχολιάστε