My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εκθεση κατασκευων στην ΤΕΧΝΗ

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στις 7.30΄ μμ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης κατασκευών ‘’ΑΝΑ-γέννηση’’ του Ρουμάνου καλλιτέχνη Κύπριαν Χοπιρτεάν. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι: Καθημερινά: 10 π.μ. έως 12 μ. και 4 έως 8.30΄ μ.μ. και Σάββατο: 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αναφερόμενος στις δημιουργίες του, μεταξύ άλλων, λέει τα εξής:

«Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου σαν έναν καλλιτέχνη πάντα σκεπτόμενο την κρυφή πλευρά της εικόνας και των πραγμάτων, με τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από την επιφάνεια, βαθύτερα. Η έκθεση «ΑΝΑ-γέννηση» αφορά την ιδέα της συνεχούς μεταμόρφωσης της ύλης και της ψυχής μαζί. Είναι ένα οπτικό ημερολόγιο των σκέψεών μου, σχετικό με την ύπαρξή μας ως ανθρώπων, την ποικιλία των επιρροών που με άγγιζαν σε όλα τα επίπεδα και τις προσωπικές μου ιστορίες. Παρουσιάζω τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι και μεταφράζω τα μηνύματά τους στον τρισδιάστατο χώρο, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα εκφραστικά μέσα. Είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, το οποίο εμπεριέχει τους σπόρους της μελλοντικής μου εικαστικής ανάπτυξης.

Η ιστορία ξεκινάει με τα έργα, όπου χρησιμοποιώ παλαιά αντικείμενα, σημαδεμένα από το πέρασμα του χρόνου, στο τέλος της χρησιμότητάς τους. Ήθελα να τους προσφέρω τη δυνατότητα να ξαναγράψουν την ιστορία τους και να γίνουν το σκεύος των ονείρων μου.

Η δεύτερη ενότητα αφορά την αναζήτηση του χρώματος μέσα στο φως, με μορφοπλαστικές  μεταβολές προς μια πιο στοιχειώδη απεικόνιση του χώρου, μέσα από τα στοιχεία της ζωγραφικής με έναν και μοναδικό στόχο: να παρασύρω το θεατή στο λαβύρινθο των πιθανών συναισθημάτων και σκέψεων που δημιουργεί η εικόνα .

     Η τρίτη ενότητα αφορά τα μικρά έργα ζωγραφικής. Συνδεδεμένα χρωματικά και αισθητικά με τις κατασκευές, προσθέτουν ένα επιπλέον σημείο εκκίνησης, όσον αφορά τη διαδρομή μου. Έργα με ακριλικά, με θέμα μια ζωτική έκρηξη, μια κοσμογονική εικόνα της Αρχής του κόσμου, της Δημιουργίας.

Αντιλαμβάνομαι τα έργα μου σαν Ίχνη που με καθοδηγούν στο προσωπικό μονοπάτι, ξαναορίζοντας και ξαναδημιουργώντας τους προσωπικούς μύθους σε κάθε βήμα . Για μένα, η Τέχνη αφορά την κατανόηση του κρυμμένου. Είναι ένας τρόπος να βιώνεις τους ρυθμούς και τα μυστήρια που υπάρχουν μέσα και γύρω μας, αφορά τις μεταμορφώσεις μέσα από συσχετισμούς του γνωστού με το άγνωστο, τις βαθιές ΑΝΑ-γεννήσεις μέσα από αλληλεπιδράσεις και επικοινωνίες.»

 

Σχολιάστε