My Twitter Feed

26 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στο νομό -

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Πληρώθηκαν οι ενισχύσεις -

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ιός: Συνεχίζεται ο καλπασμός -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Αποκομμένα χωριά του Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Η Φώφη έφυγε νωρίς -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

“Υπόσχομαι ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ” -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

ΔΕΕΠ: Επανεκλέχτηκε ο Μηνάς -

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Διπλάσια σε μας η μεταδοτικότητα -

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Εκδρομή καθηγητών σε Βουλγαρία

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία από 6 έως 10 Ιουλίου. Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Γεν. Γραμματέα της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς Πολυχρονιάδη Γιώργο στο τηλ. 6937881237


TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 1η ημέρα ΚΙΛΚΙΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 

Συγκέντρωση στις 06:00 στο σημείο συγκέντρωσης και αναχώρηση μέσω Προμαχώνα για την Φιλιππούπολη,  που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  μας  στην Φιλιππούπολη και δείπνο.

2η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΕΝΗΜΑΧΟ- ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ -ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Στενήμαχο όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο . Επίσκεψη στο μοναστήρι Μπάτσκοβο (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς). Στην συνέχεια στάση για καφέ στην παλιά ρωμαϊκή αποικία  Στάρα Ζαγορά ή Αγούστα Τραγιάνα όπως αποκαλούνταν κατά την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Άφιξη στο Μπουργκάς (Πύργος), την 2η μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης θάλασσας μετά την Βάρνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

3η ημέρα ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ

Πρωινό. Ξεκινώντας την περιήγηση μας στη Σωζόπολη – η παλιότερη πόλη της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, η Αρχαία Απολλωνία, που ιδρύθηκε το 610 π.χ και αφιερώθηκε στο θεό Απόλλωνα. Θα γνωρίσουμε την αρχαία πόλη θα δούμε τα τείχη από το 6ΟΥ αιώνα μ.χ. Θα θαυμάσουμε τα ποιο χαρακτηριστικά δείγματα θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση για την Μεσήμβρια όπου θα δούμε τα μεσαιωνικά τείχη και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγ. Σοφίας, του Αγ. Ιωάννη, του Παντοκράτορα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές  στο ¨Ντουμπρόβνικ¨ της Βουλγαρίας όπως αποκαλύπτεται συχνά η πόλη-μουσείο. Αναχώρηση για Βάρνα,  διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΒΑΡΝΑ – ΣΟΦΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Βάρνα, παλιά ελληνική αποικία από το 6ου αιώνα π.χ. θα δούμε τη γέφυρα του χάν Ασπαρουχ ( η ονομασία προέρχεται από το όνομα του ιδρυτή του μεσαιωνικού βουλγαρικού κράτος το 681 μ.χ.), το καθεδρικό ναό κοίμησης της Θεοτόκου, το Εθνικό Θέατρο, το μοντέρνο στάδιο, το παραθαλάσσιο κήπο και προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Δελφινάριο. Αναχώρηση για Σόφια με στάση στην παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βέλικο Τίρνοβο. Το βράδυ  βόλτα στην φωταγωγημένη Σόφια. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΣΟΦΙΑ-ΚΙΛΚΙΣ

Πρωινό. Ξεκινάμε την περιήγηση μας όπου θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, το περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι και την Πανεπιστημιούπολη. Αναχώρηση μετά το μεσημέρι για Κιλκίς κουβαλώντας μαζί μας ωραίες εικόνες και εμπειρίες.

Πόλεις και ξενοδοχεία διαμονής

Σόφια: HOTEL KEMPINSKI 5*

Φιλιππούπολη: Novotel Plovdiv 5*

Πύργος: Primoretz Grand hotel 5*

Βάρνα: Grand Hotel Varna  5*

Σχολιάστε