My Twitter Feed

8 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σχολεία: Οξυμένα τα προβλήματα -

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

“Καμπανάκι” πάλι από τον κορονοϊό -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γιορτή με εκθαμβωτική λάμψη -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Αβέβαιο μέλλον για εργαζόμενους -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Τα ιερά κειμήλια στο Κ. Θεοδωράκι -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Νεκρή 67χρονη σε “καραμπόλα” -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

“Επιβάρυνση για τα φάρμακα” -

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Αποζημιώσεις-εξπρές για χαλάζι -

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Εκδήλωση Ειρήνης στη Ν. Σάντα

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς σε συνεργασία με την ΕΔΥΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί και φέτος, την Κυριακή 29 Μάη 2016, στις 10:00 το πρωί, στη Νέα Σάντα, Κιλκίς, μπροστά στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ»,  εκδήλωση – κινητοποίηση “ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, ενάντια στην καταστροφή, τη φτώχεια και την πείνα, ενάντια στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης”.

eiriniΣτη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται και τα εξής:

“Η κινητοποίηση είναι αφιερωμένη στον αγώνα για την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα, από φύλλο και χρώμα του δέρματος. Κινητοποίηση ενάντια στον ρατσισμό, το σωβινισμό και το φυλετικό μίσος.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την Ανεργία και τη Φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» της χώρας, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την ΕΕ βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Έναν τέτοιο ρόλο παίζει και η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, που έχει έδρα στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η δύναμη αυτή ανήκει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης NRF, η οποία έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καθώς και στη Βαλκανική συμμαχική δύναμη HELBROC – ένας από τους πολλούς «σχηματισμούς μάχης» της ΕΕ. Αποστολή της – σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία – είναι η ταχεία επέμβαση με αερομεταφερόμενα μέσα σε σημεία εμπλοκής, όπου γης.

Αποκαλύπτουμε τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ , η Ε.Ε , η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η δολοφονική δράση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που είναι γέννημα των ιμπεριαλιστών, οι βομβιστικές και άλλες ενέργειες είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων κατά των λαών.

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταδικάζουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα, ισχυροποιούμε το μέτωπο ενάντια στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κι αυτό οδυνηρή συνέπεια του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς, πολέμους, και φτώχεια. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι Πρόσφυγες –Μετανάστες έχουν κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και η δύναμη τους βρίσκεται στην κοινή πάλη .

Η ΕΕΔΥΕ εντείνει την αντιιμπεριαλιστική – φιλειρηνική της δράση, έχει τη δική της συμβολή στην πάλη για την αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύει δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά , λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Συνεχίζουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, δυναμώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε:

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Όχι στις Ερωατλαντικές Βάσεις.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων.
  • Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας – ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
  • Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας.
  • Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

Πάρτε μέρος στην κοινή εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς

και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης,

που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μάη 2016 ώρα 10:00 π.μ.,

μπροστά στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα.

Σχολιάστε