My Twitter Feed

17 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σπήλαιο: Επισκέψιμο και ψηφιακά -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κιλκίς

antarsyaΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ νομού Κιλκίς πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014, στις 6.30 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Κιλκίς,

•           για την ανάγκη να ορθώσουμε σήμερα το αγωνιστικό μέτωπο του λαού συνολικά ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ

•           για την ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδίων τους

•           για συνολική ανατροπή και ρήξη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό

•           για να ανοίξει ο δρόμος για επαναστατικές αλλαγές σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση σε μια συνολική προοπτική

•           να συζητήσουμε μαζί σας για τις άμεσες προτάσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

•           Να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

•           Την παύση πληρωμών, τη μη αναγνώριση και την άμεση διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους.

•           Την έξοδο από το ευρώ και  την ΕΕ που έχει αποκαλυφθεί ότι δεν είναι παρά το  σφαγείο κάθε έννοιας εργατικού και δημοκρατικού δικαιώματος. Στήριξη πρώτα και κύρια στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας για κατακτήσεις και δικαιώματα, στους αγώνες όλων των λαών της Ευρώπης για τη διάλυση της ΕΕ και για ένα άλλο πλαίσιο συνεργασίας σε όφελος των λαών και όχι των πολυεθνικών και των τραπεζιτών.

•           Τις εθνικοποιήσεις όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

•           Τη ριζική αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, με αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ωρών εργασίας και σταθερές εργασιακές σχέσεις, αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων και της δημιουργικότητας του κόσμου της εργασίας υπέρ της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας με πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ανέργων και την απορρόφηση της ανεργίας.

•           Το κλείσιμο των ξένων βάσεων, την έξοδο απ’ το ΝΑΤΟ, την φιλειρηνική πολιτική συνεργασίας με τους λαούς στην περιοχή και σ’ όλο τον κόσμο.

•           Τη νομιμοποίηση των μεταναστών και το άσυλο για τους πρόσφυγες, την έξοδο απ’ τις συνθήκες Σένγκεν, για να σταματήσει το αίσχος των εγκλημάτων που γεννά η Ευρώπη – φρούριο όπως αυτό της Λαμπεντούζα, για την αντιμετώπιση του ρατσισμού που αποτελεί βασικό όπλο των κυρίαρχων τάξεων για διαίρεση και εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

•           Την πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του εργαζόμενου λαού, την απαλλαγή από κάθε είδους επιτροπεία, τη λαϊκή κυριαρχία. Για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους και την πολιτική εξουσία στα δικά τους χέρια.

Για να γίνει το 2014 χρονιά αντεπίθεσης και ελπίδας.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται και τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Κάτω η ΕΕ του κεφαλαίου, των μνημονίων, του ιμπεριαλιστικού ελέγχου, του ρατσισμού.

Αγώνας για την ανατροπή ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ από 01.01.14 σηματοδοτεί την κλιμάκωση της επίθεσης και νέα δεινά για τους εργαζόμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Παρά τα παχιά λόγια και τις «ενέσεις ελπίδας» των Σαμαρά και Βενιζέλου ότι «τα δύσκολα πέρασαν», η πολιτική της ΕΕ και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας δείχνουν το αντίθετο. Οι προτεραιότητές τους  σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους  είναι: α) η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των πολυεθνικών της ΕΕ με στόχο την «προσαρμογή των μισθών» στο επίπεδο των «ανταγωνιστών της ΕΕ», δηλαδή Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κλπ! β) Η ενίσχυση της «δημοσιονομικής και τραπεζικής ενοποίησης»,  που σημαίνει δρακόντεια μέτρα επιβολής μιας βάρβαρης λιτότητας,  διάλυσης των δημόσιων αγαθών σε όλη την Ευρώπη και σκληρής επιτροπείας από την ΕΕ για την επιβολή τους  γ) η «ενίσχυση της αμυντικής πολιτικής», δηλαδή η παραπέρα  στρατιωτικοποίηση της  ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή μας πρώτα από όλα, για τις οποίες ο Σαμαράς υπερηφανεύτηκε ότι πληθαίνουν δ) την ενίσχυση της αντιμεταναστευτικής και ρατσιστικής υστερίας μέσα από την ενίσχυση των μηχανισμών τύπου Frontex, που σημαίνει νέες Λαμπεντούζες και Φαρμακονήσια και ενίσχυση του ρατσισμού και του φασισμού. Στην τετράχρονη πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα, με το 1,5 εκατομμύριο άνεργους, την κατάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων κατά 40% – 50%, τη μετατροπή όλης της χώρας σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη» ασύδοτης εκμετάλλευσης του παραγόμενου πλούτου απ’ το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο,   αποκαλύφθηκε ολοκάθαρα ότι η ΕΕ αποτελεί έναν μηχανισμό απόλυτα εχθρικό στα συμφέροντα των λαών.  Τα δύο από τα τρία μέλη της τρόικας που μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις προκαλούν όλη αυτήν την δυστυχία εκπροσωπούν τους θεσμούς της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΕ είναι όργανο των πολυεθνικών και των τραπεζιτών που επιδιώκουν να οδηγήσουν του λαούς της Ευρώπης στην πιο στυγνή εκμετάλλευση,  να φορτώσουν την κρίση τους στις πλάτες των εργαζόμενων.

Η ΕΕ δε μεταρρυθμίζεται. Ο μόνος δρόμος είναι η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ με διεθνιστική προοπτική, για την ανατροπή και διάλυσή της, για μια άλλη διεθνοποίηση στα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο.

 

 

Σχολιάστε